|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 28, 2006 4:27 pm Naslov sporočila: Zunanje vodilo za LPC22xx |
|
|
Zanima me kje bi lahko dobil kakšne informacije na to temo. Zanima me predvsem to kakšen flash in ram bi potreboval (hitrost, velikost podatkovnega vodila, velikost spomina...). Zanima me tudi kakšno razmerje med flash-om in ram-om naj bi imel. Potreboval bi tudi kakšne napotke za uporabo zunanjega vodila.
Načrtujem nekakšen razvojni sistem, ki bi imel za centralni procesor LPC22xx. Na ta porcesor pa bi priključil spominski modul (flash + ram), komunikacijski modul (LPC2148 - USB, nekaj UART-ov, PS2 za tipkovnico,...) in neko posebno vodilo s katerim bi lahko povezal še max. 8 modulov. Na teh modulih bi lahko imel dodatne procesorje ali pa samo kakšno periferijo.
Trenutno samo zbiram informacije in tudi kakšne komponente bi lahko uporabil. Imam že kar nekaj LPC-jev na zalogi, tako da jih bo treba porabiti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Sre Jun 28, 2006 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto shemo sem najprej posnel, ker sem se spomnil, da sem pri njih videl sheme za njihove plošče.
Sem pa že malo pogledal ta UM in zgleda, da sem to potreboval.
Kaj bom delal sem že prej napisal, se mi pa z raznimi samlpi ne mudi, ker vem da bom še kakšen mesec samo zbiral podatke.
P.S.: imam pa že nekaj LPC-jev (2138 in 2148-) oz. zadnje pošiljke (pred pol leta - za osciloskop). Mislim pa tisti materijal porabit pri tem projektu in bom verjeto iz tistih AD pretvornikov naredil osciloskop (s tem razvojnim sistemom) oz. nekakšen analogni merilni modul. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

|
Objavljeno: Sre Jun 28, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, ko bos rabil pa LPC22xx se mi pa javi.
LP Tomaz _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem prebral tisti UM in mi je sedaj jasno kako je s hitrostjo branja in pisanja na RAM in flash, me pa še zmeraj zanima kakšno bi bilo optimalno razmerje med RAM in flash spominom.
Zanimam me tudi koliko bitno vodilo naj vzamem za RAM in kakšno za flash. Glede na shemo od olimex bi bilo verjetno najbolje 32bit (2x16bit) za RAM in 16bit za flash? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razmerje je odvisno od aplikacije, koliko Flasha bos rabil in koliko
RAM.... ne obstaja recept.
Za Flash ti lahko dam en TE28F128J3C od Intla, ki je 128Mbitni Flash
1x 16 organizacije. V bistvu je isti kot Olimexov, samo 4x vecji.
Zaradi lazje dobavljivosti rajsi vzami RAM z 8 bitno organizacijo,
najenostavnejse dva paralelno 512K x 8 (4Mbitni RAM).
LP _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni