www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Belkin Wireless router problem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 6:14 pm    Naslov sporočila:  Belkin Wireless router problem Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Že dalj časa uporabljam Belkin-ov wireless router, model F5D7230-4, konfiguriran kot acess point. Sedaj je nastal problem, ker bi ga ponovno potreboval kot router. V navodilih je lepo zapisano, da ga iz Acess pointa lahko narediš nazaj kot router s totalnim resetom nazaj na tovarniške nastavitve. Vse lepo in prav - tu se pa pojavi problem. V user manualu, ki sem ga dobil zraven routerja je lepo zapisano, da je potrebno pritisniti tipko reset in jo držati pritisnjeno vsaj 10 sek, da pride do reseta - Sad postopek ne deluje. Na strani suporta od Belkina je že drugačna informacija - potrebno je držati reset tipko natanko 7 sek - Sad postopek ne deluje. Prebrskal sem številne forume in zgleda, da imajo vsi enake probleme z omenjenim routerjem in preizkusil sem že n kombinacij za resetirati omenjeni router.

Lepo prosim, če ima kdo kakšno idejo ali kakšno izkušnjo kako naj zadevo resetiram - se priporočam!

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si ze poskusal drzati reset pritisnjem ob vklopu napajanja ?
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri enem routerju je bila fora, da ni bilo dovolj le držati tipko, ampak najprej izklopiti napajanje routerja, nato držati tipko (ene 5 sekund) ter hkrati vklopiti napajanje.
Poskusi še to...

LP, Grega
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, sem poizkusil to varianto z držanjem reseta pri zagonu (s tem, da sem po vklopu držal stisnjen reset od 0 pa do 60 sek v različnih intervalih).

Mucek, sem probal tudi to varianto - neuspešno.

Še kdo kakšen nasvet?

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Groza - berem ta sporocila o Belkinih, se proizvajalec sam pise o teh 7 sekundah po vklopu (torej stisnes gumbm prizges, drzis gumb do izteka 7 sekund ... tako to jaz razumem). 0-60 sekund najbrz nima veze, morda si kitajsi tistih 7 sekund predstavljajo kot (1) power-up, (2) stisk gumba, (3) cakanje cca. 7 sekund in (4) izpust gumbka ? Zelo zmedeno ...

Ponavadi se LEDice obnasajo drugace kot ob standardnem vklopu, ce pride do reseta, zato bi moral videti ali se kaj dogaja ali ne. Jaz bi preizkusil 6 in 8 sekundna intervala z drzanjem gumba ob vklopu in potem se s pritiskom gumba po vklopu (enkrat kmalu, preden se zacne inicializacija, drugic potem, ko je inicializacija v teku; inicializacijo signalizirajo utripajoce LEDice, vsaj pri vecini takih naprav).

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj želiš resetirat. Prijavi se v ADMIN konzolo in nastavi kar je treba.
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, sem probal vse možne kombinacije - tistih 0-60sek sem poizkušal zato, da bi ugotovil kateri je zadostni čas za reset. Rezultat je zmerom enak - ne gre. Ledice na routerju pa so bile v vseh primerih enako prižgane - ni bilo nobenega mižikanja kot je navedeno v user manualu.

Mucek - v admin konzolo se ne moreš prijavit, če je router konfiguriran kot acess point. To je zavedeno tudi v user manualu. Če želiš dostopati do admin konzole za ga skonfigurirat kot router, ga moraš zresetirati na tovarniške nastavitve - in tu je moj problem.

Zgleda, da bom moral kar nabaviti nov router - in to sigurno ne bo Belkin!

LP Boštjan
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpri škatlo in z ohmmetrom preveri, če je reset tipka v redu. Mogoče je zanič, ali pa je slaba povezava od tipke do tiskanine.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dipsi111
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, to sem preveril po prvih 15 min poizkušanja. Hvala vseeno za namig!

LP Boštjan
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preglej, če je na tiskanini kak serijski eeprom. Če je, ga zamenjaj z novim praznim. Tudi ko so stvar sestavili so morali nekako to pognati !
dipsi111
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra ideja VolkD, bom preizkusil še to opcijo. Bom pa vsekakor poročal o rezultatu!

LP Boštjan
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dipsi111 je napisal/a:
Mucek - v admin konzolo se ne moreš prijavit, če je router konfiguriran kot acess point.

Kako konfiguriran kot AccessPoint. Še vedno se router, samo njegovih funkcij ne uporabljaš. Kot sem omenil tukaj ni treba nič več kot izključiti WAN kabel. Morda je treba še izključiti par servisov. Vse ostalo ne dela tako kot bi moralo.
Vaj jaz sem imel take izkušnje.
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pri temu routerju vključiš način acess point, te že sam obvesti v admin konzoli, da ga ne moreš drugače povrnit v vlogo routerja kot z resetom na tovarniške nastavitve. Funkcijo acess pointa vključiš v admin konzoli.

Lp Boštjan
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD, sem odprl zadevo in edini eprom ki je na vezju je 29LV8000. Eprom je v SMD izvedbi in takega nimam. Počasi izgubljam upanje da bom stvar oživel.

LP Boštjan
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se z internet explorerjem priključiš na IP številko naprave, ali ne dobiš administrativnega menuja?

Tak eprom se da odlotat, sprogramirat in nazaj zalotat brez večjih težav. Dobiti bi pa moral en drug delujoč router, da bi prebral vsebino. Možno pa je, da dobiš vsebino eproma na Belkinoven webu, kot update. Update se z programatorjem zapiše v eprom. Če je update čisti image (brez kakšnega preloaderja) od eproma, je stvar povsem neproblematična.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni