|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2020 4:45 pm Naslov sporočila: Kontrolna elektronika Junior Eco 3500 |
|
|
Zdravo,
Pred kakim mesecem se je delno (upam pa da ne v celoti) z lepim pokom poslovila kontrolna elektronika od parnega sesalnika Junuro Eco 3500.
Odneslo je triac BTA10-6008 ter vse triake na ostalih 3 kanalih (ZO607). Upepeljilo je tudi nekaj poti na PCB-ju kar sem poskusil sanirat.
Pomenjal sem vse označene komponente (z rdečimi puščicami) vendar je elektronika še vedno mrtva. Tu se žal moje znanje konča.
Kako bi preveril če je procesor sploh "živ" ali če mogoče kdo ve kje kupir drugo elektronika (Servis Ježek nima...).
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.2 MB |
Pogledana: |
19 krat |

|
|
1.15 MB |
15 krat |

|
|
1.09 MB |
5 krat |

|
|
1.23 MB |
11 krat |

|
|
970.02 KB |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2020 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri če je prisotna napajalna napetost na procesorju in napajalni tok v procesor. Izmeri signal keramičnega resonatorja, če je prisoten. S funkcijo testerja diod, izmeri vrednosti med vsakim I/O pinom napram napajalni napetosti in maso - in to v obeh smereh polaritete. Tako boš videl če je odneslo kakšno notranjo clamping diodo, oziroma I/O kanal. Zelo verjetno moš ta to moral odspajkati procesor ven.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Dec 21, 2020 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da zaljuučim tole. Resonator je delal. Napajanje je bilo prosotno. Na odstranjenem procesorju nisem našel nobenih direktnih stikov na - ali na +. Glede na to, da je napajanje prisotno, da je ura prisotna in da nobeden od 3 kanalov ne dela sem zaključil da se je poslovil procesor, katereg pa ne morem nadomenstit... Ah... bo že...
Hvala za trud.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Dec 21, 2020 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
R26 je bil pregret, ampak služi samo temu, da kondenzator ne ostane napolnjen. Tudi če bi bil problem, bi moral "sračkat" samo 1 kanal. Tako pa štrajkajo vsi ki jih kontrolira procesor.
Oriinal izdelovalec je tale : link
Sem jih kontaktiral, pa so prestare zadeve da bi imeli rezervne plošče.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni