www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

dimnikarji
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hvon
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 9:55
Aktiv.: 0.93
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 9:21 pm    Naslov sporočila:  dimnikarji Odgovori s citatom

no pa še ena močna Smile ..
prišel je dimnikar pogledat dimnik. pri nas vse ok ,peči ni pogledal (navadna na drva). ko pa je šel k sestri ki ima peč na pelete z en kup elektronike in krmilja ogrevanja je hotu po vsej sili razdret peč. sestra mu ni dovolila in mu rekla naj raje pogleda dimnik če je vse ok z njim,potem je hotel za pečjo razstavit prokrom dimnik na kateremu so zelo natančno naštelane lopute ki dovajajo zrak v ta dimnik,,sestra je pop*****a in on ni odnehal..le s težavo se ga je rešila. rekla mu je da ima račun od uradnega servisa ki pride vsako leto pred kurilno sezono peč očistit,ponovno naštelat in obnovit program peči a ni pomagalo..no potem je le odnehal in odšel.sedaj me pa zanima ali imajo ti dimnikarji kakšna pooblastila in znanje za razdirat sodobno elektroniko ??

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zadnjič sem na info TV videl, da so jim malo pristrigli peruti. No, detaljnejših novic ni bilo, sploh pa ne na 24ur, kjer znajo pisat samo trač.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 2:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel takega modela na obisku prejšnji teden. Ko se je hotel na vsak način vtikat v mojo kombinirano peč, ki ima poleg SIMATIC krmiljenja še kar nekaj tehnološko zapletenih dodatkov (pnevmatska loputa v dimnik, ipd.) sem mu hitro pokazal, kje se na peči začne dimnik in konča peč. Pa mu niti to ni takoj zaleglo. Šele, ko sem mu povedal, da sem še nekaj let nazaj v službi občasno servisiral plinsko/oljni kotel moči 4MW je odnehal ... Speak to the hand

Tudi zato se je z namesto predvidenimi 70€ zadovoljil z manj kot polovico tega zneska. Twisted Evil
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 2:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

70 eur? pa kaj so to zlatarji ali maš 50m dolg dimnik?
Nazaj na vrh
Primož
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44
Aktiv.: 0.97
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 3:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koncesija=mafija
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:30 am    Naslov sporočila:  Re: dimnikarji Odgovori s citatom

hvon je napisal/a:
...sedaj me pa zanima ali imajo ti dimnikarji kakšna pooblastila in znanje za razdirat sodobno elektroniko ??

Kar naj pride pa razdre pa zafuša. Bo treba pač eno tako tožbo potem sprožit (Čeferin+Zdoljšek+Senica), da pridejo k pameti.

Imam stenski plinski kotel za ogrevanje in pripravo sanitarne vode. Ko pride dimnikar samo vtakne sondo v dimnik in odčita parametre. In zaračuna... d'oh!

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70791.46

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 6:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So banda ja... pride, se dela pametnega, zaračuna, ker ima zakonsko podlago in gre.
No, naš dimnikar se je malo umiril, včasih je bil pa tečn in pametn, ko driska.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno zadnjič smo imeli "prvi pregled". Prišel, premeril, pogledal in oh in sploh dimnik, za peč je pa vprašal, če lahko pokuka notr. Čez dva dni smo dobili poročilo, da je nov dimnik OK.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj dimnikarji ki imajo svoj rajon različno računajo.
Nazaj na vrh
simeon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55
Aktiv.: 0.54
Kraj: Šentjernej

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dimnikar v naši hiši nima kaj iskat, če ga ne pokličemo sami. Sploh pa nima kaj spreminjat po gorilniku, ker ni pooblaščen serviser za katerikoli gorilnik.
Pri nas kakor hitro pride tudi gre.

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se kar sami najavijo včasih. Potem jih pa parkrat nahruliš in nehajo s takimi neumnostmi.
Nazaj na vrh
dule
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Sep 2009 21:01
Aktiv.: 0.25
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokler jih pri tem podpira država in občine jim je kar lepo.Ampak vsega lepega je enkrat konec pa tudi slabega ..
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

simeon je napisal/a:
Dimnikar v naši hiši nima kaj iskat, če ga ne pokličemo sami. Sploh pa nima kaj spreminjat po gorilniku, ker ni pooblaščen serviser za katerikoli gorilnik.
Pri nas kakor hitro pride tudi gre.

Najprej si preberi zakon, nato klati neumnosti, če te ni prijavil imaš samo srečo in bodi raje tiho dokler je tako in se ne hvali s tem, kazen če odkloniš dimnikarja, oziroma mu prepoveš vstop v hišo, je 600€ in če ne plačaš v 30 dneh ti grozi uklonilni zapor, lahko pa izbereš javna dela. Popolnoma se strinjam s tabo, da bi moralo biti tako, ampak zaenkrat zakona še niso spremenili, čeprav enako meni že 25.000 podpisnikov.
Drugače pa sem sam ta problem rešil malo drugače nabrisal ženo dimnikarju, sedaj ga pa že par let ni blizu Whistle

Nazadnje urejal/a robertos Pet Dec 04, 2009 9:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi smo imeli tudi hec z dimnikarjem. Prišel je na pregled, zaračunal par 10€ in to je bilo to. Okoli peči je sumljivo smrdelo. Peč sem nato odprl in ugotovil, da je polna saj poleg tega je bil spodnji meter in pol dimnika napolnjen s sajami (nekaj se je zamašil naftovod pa je gorilec malo delal, malo pljuval in prideloval saje). Peč ugasnem, pokličem serviserja, ki je povedal da nam peč v prostor bruha večje količine CO in da je še dobro, da smo vsi živi. Peč je namreč tako nesrečno postavljena na koncu hodnika, da so prva vrata soba od sina, ki je bil takrat star kake tri leta...
Naslednji dan pokličemo dimnikarja, da ga obesimo za jajca, možakar pride in reče "saj ste samo pregled naročili, ne čiščenja" Sem ga že videl kako leti čez prag Evil or Very Mad

Od takrat naprej imam malo drugačno mnenje o dimnikarjih Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni