|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BorisK Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 23:43 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.33 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2024 5:45 pm Naslov sporočila: Programiranje ST7 |
|
|
Odpovedal mi je prastari računalnik s paralelnim portom, na katerem sem imel programator, poimenovam Stick, za programiranje mikrokontrolerjev serije ST7 (konkretno ST72264G2M6).
Naročil si bom USB-paralelni vmesnik, mogoče bo pa delalo.
Ima morda kdo pri roki programator za omenjeni kontroler za hitro pomoč sprogramiranja nekaj kosov? Jutri v soboto? Relacija Kočevje - Ljubljana - Kranj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2024 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je problem samo to, da nimaš računalnika z paralelnim portom potem lahko prideš (imam XP in WIN7 mašino z paralelnim portom), pa še enega stacionarca boš lahko vzel, ki ima paralelni port.
Nimam pa programatorja, ki podpira ta čip.
To bi moral prinesti svojega.
Ne morem spremeniti v profilu  _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisK Član

|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2024 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi je ravno prišla na misel še ta možnost.
Sem ti napisal zs. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2024 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tvoj st7 podpira SWIM? Ta je podprt na stlink-u. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisK Član

|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2024 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Protokol za programiranje je ICP - ICC.
Airwolf Gašper je prijazno odstopil svoj računalnik z LPT portom in že sam gor naložil ustrezen software. Tako da sem samo priklopil programator, naložil hex datoteko in je šel vpis v kontrolerje brez težav.
Zanimivost. Ti kontrolerji so že nekaj časa obsolete in naročil sem jih z Aliexpressa. Ugotovil sem, da niso prazni, ampak je v njih že vpisan nek program (nezaščiten). Verjetno so jih pobrali dol z nekih starih plošč. Programiranje je šlo brezhibno in takšno je tudi delovanje v vezju, vse dela, kot mora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
Objavljeno: Pon Sep 23, 2024 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Daj ga malo v hladilnik in tudi pogrej s fenom, da boš 100% prepričan, da je OK. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni