|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Celjustnik Član

Pridružen-a: Sob 26 Apr 2014 23:16 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 11:33 am Naslov sporočila: Elektronski dvižni sistem za vizir motorja BMW gs1200 |
|
|
Pozdravljeni,
Ne vem, če je prava tema na pravem mestu.
Kupil sem napravo za avtomatsko dvigovanje vizirja na motorju BMW GS - na krmilno tipko (gor/dol).
Sama naprava je na videz zelo enostavno narejena, vendar ni, v samem ohišju se nahaja vezje elektronike (pamet) ki vse skupaj krmili, čeprav zgleda enostavno tipka gor - vklopi motor za dvig in tipka dol - motor za spust vizirja.
Ko sem priklopil naprava ni delovala. Po odprtju dela s pogonom in zobniškim sistemom se je pokazala 2x2cm velika elektronska plata na katerem je polno čipov in kondenzatorjev. Odpovedala naj bi omenjena plata - čip na njej.
Prodajalec mi je poslal novo - kot reklamacija, vendar se je zataknilo na SLOcarini ker hočejo ceno omenjene elektronske plate in cenik proizvajalca, kar pa ne obstaja. Trgovec je pozval proizvajalca da mu posreduje omenjeni del-plato za zamenjavo.
Carina je poslala vse skupaj nazaj. Jaz pa sem ostal z nedelujočo napravo. Žalostno vse skupaj, ker jih ne moreš birokratsko zadovoljiti z vsemi dokazili.
Sedaj pa me zanima ali bi kdo lahko izdelal neko krmiljenje, da bi zadeva delovala.
Namreč, če bi direktno zvezal bi v primeru ko bi se vizir ustavil v skrajnem zadnjem položaju ali skuril motor ali pa varovalko motorja.
Krmilna plata je očitno imela funkcijo varovanja prenapetosti - mehak izklop pri preobremenitvi.
Bi kdo to lahko popravil ali nekako usposobil da bi delovalo?
Škoda mi je vreči napravo za 280€ z vsemi stroški dajatev v smeti.
Najlepša hvala za pomoč in nasvete.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
354.44 KB |
Pogledana: |
34 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
24.71 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 372 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kamor si priklopil konektor imaš prisotno napetost 12V za napajanje tega mehanizma.
Sveti kakšna lledica na vezju? Slika ploščice je najbrž nadomestno vezje.
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sumim, da je lahko kaj drugega narobe. Poleg odsotnosti napajanja, lahko tipki nimata stika, lahko motor nima stika. Če ne drugače, se lahko preveri vsako od teh komponent posebej.
Drugače na vezju vidim mikrokrmilnik, poleg sta verjetno komparator in linearni regulator ter bolj proti priključkom štirje MOSFET-i.
Celjustnik je napisal/a: |
se je zataknilo na SLOcarini ker hočejo ceno omenjene elektronske plate in cenik proizvajalca |
Vrednost bi morala zadostovati in bi tudi morala biti na carinski deklaraciji. Cenik ne obstaja tudi za stvari izdelane po naročilu, pa gredo vseeno skozi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni