|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2025 10:42 pm Naslov sporočila: Kaj počnem Januar 2025 |
|
|
No, pa začnimo.
Za praznike sem bil kar dejaven. Konec lanskega leta sem se lotil prenove kotlovnice pri sestri. Tam imam dva logota v mreži ter Kinco displej. Ker bi mi prav prišla še kaka distancirana enota predvsem kak vhod sem začel iskati kako rešitev.
Doma sem imel kup esp-jev 8266 ji sem jih naročil že pred leti. Nekaj sem se igral z njimi a nisem naredil nič uporablnega.
Sedaj bo stvar morda celo postala uporabna.
Torej izdelal sem navezo ESP <-> modbus siemens Logo. Zadeva je še zelo v povojih a že deluje do take meje da zadevo testiram.
Logo in ESP se že lepo pogovarjata.
Logo ESP-ju pripravi podatek ta ga pobere in vrne na drugi naslov. Moram reči da lepo sodelujeta. Intervali podatkov so trenutno 10sec. Do časa fotografije še ni prišlo do izgube podatka. Bom pustil čez noč. Nastavljena sta dva števca. Eden šteje oddan podatek drugi števec pa prešteje prejet podatek ki ga pošlje ESP.
Testni hardver je ostal, ko sem pisal program za sestrino kotlarno.
(dva logota v mreži)
Kinco display :
Testna plošča z ESP-jem
Del ladder kode,ki spremlja delovanje naveze ESP-ja
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš modBus na Logo-tu, je zelo enostavno to izvesti z aplikacijo GUI-O in ESP8266. Več tukaj:
www.gui-o.com
Lahko pa dam kakšen nasvet za hitrejšo dosego cilja.
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 506 Aktiv.: 4.53 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Smatjaz
Občasno bi rabil kakšno enostavno aplikacijo pa me je vedno odvračala potreba po sprotnem nadgrajevanju.
Lani sem naletel na Blynk... platformo primerno za izdelavo IOT aplikacij. Blink platforma poskrbi za posodobitve in Android ter Ios aplikacije problem je le v tem, da je Blink plačljiv kar pa za amaterske zadeve ne pride v poštev.
Kakšne so tvoje izkušnje z GUI-O?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popravilo haldex elektronike pri vw caddy. Res da so poenostavili vseskupaj, neprodušno zapret je pa še vedno problem. Je pa zunanji pokrov iz aluminija, ki pa ni preveč dober prijatelj s soljo.
Opis: |
Vsepovsod se je ze zacelo nabirati med kontakti |
|
Velikost datoteke: |
825.87 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
588.61 KB |
14 krat |

|
Pokrov na notranji strani... |
|
636.68 KB |
4 krat |

|
|
692.42 KB |
4 krat |

|
|
810.45 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
....
res da ni estetsko, vendar deluje normalno. Po ciscenju fluxa sem zalil s smolo, okoli originalnega tesnila pa nanesel silikon in vseskupja zaprl |
|
918.7 KB |
10 krat |

|
priprava na zamenjavo upora |
|
850.6 KB |
1 krat |

|
sol je kar lepo najedla pokrov |
|
977.33 KB |
0 krat |

|
|
508.96 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.53
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ni slučajno iz magnezija? Take poškodbe sem videl na nekaterih Mg automotive ohišjih.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo je, ker je zunanja stran v bistvu izpostavljena vsem mogočim vplivom okolja, čisto ok. Mogoče je notranjo tako načelo, ker jo nima kaj izprati/sušiti...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok_S je napisal/a: |
Pozdravljen Smatjaz
Občasno bi rabil kakšno enostavno aplikacijo pa me je vedno odvračala potreba po sprotnem nadgrajevanju.
Lani sem naletel na Blynk... platformo primerno za izdelavo IOT aplikacij. Blink platforma poskrbi za posodobitve in Android ter Ios aplikacije problem je le v tem, da je Blink plačljiv kar pa za amaterske zadeve ne pride v poštev.
Kakšne so tvoje izkušnje z GUI-O? |
Ne poznam podrobno Blink-a. Mislim, da je plačljiv in sicer na mesec. GUI-O ima doživljensko licenco. Stane pa mislim, da 12 EUR. Prednost GUI-O je, da je vezan na Google-ov account, kar pomeni, da ga lahko instaliraš na več naprav, kjer imaš isti Googlov account.
Delo z GUI-O je zelo preprosto, ker vsebuje zelo veliko gradnikov, celo HW senzorje Android naprave. To pomeni, da lahko uporabiš GPS, Giro senzor, senzor svetlosti, fotoaparat, lahko shranjuješ datoteke, ...
Najlepše pa je, da napravo preko tega lahko povežeš preko WiFi ali Bluetooth vmesnika s telefonom in jo lahko dosegaš od kjerkoli.
Praktično vsa vezja, ki sem jih v zadnjem času delal, uporabljajo GUI-O. Če rabiš kakšne osnovne napotke za sam štart me lahko kontaktiraš.
P.S. Ravno sedaj med prazniki sem izdelal grafični vmesnik za frekvenčnik, ki ga nameravam krmiliti daljinsko. Sicer si pa tukaj lahko pogledaš kar nekaj možnih variant.
https://forum.gui-o.com/category/7/share-your-projects
www.gui-o.com
|
558.79 KB |
5 krat |

|
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sestavil RIAA predojačevalnik za Pro-Jecta.
Napajalni del s transformatorjem in varovalko (linearno napajanje 15-0-15) ter RFI filter je ločeno iz glavne škatlice. Vključi se na 230V vtikaču s stikalom, ki je blizu gramofona.
(klikni na zadnjo sliko za polno povečavo)
|
715.08 KB |
22 krat |

|
|
438.11 KB |
8 krat |

|
|
453.17 KB |
24 krat |

|
|
345.86 KB |
14 krat |

|
|
591.77 KB |
29 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni