|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Predkambrij Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2025 7:03 pm Naslov sporočila: Poskus popravila Nexus 5 |
|
|
Živjo.
Tole je bolj za zabavo, kakor resna stvar. Tale telefon je bil cca 3 leta zgubljen na Pokljuki. Naslednji dan za tem, ko sem ga zgubil je bil deževje in tudi nekaj dni za tem, torej sigurno ga je dodobra napralo, ko je imela baterija še nekaj energije. Zgleda kar v slabem stanju (power tipka je zataknjena notri, sim/sd card slot je tudi zarustan, da je ni možno odstranit). V bistvo se vidi na vijakih, da je nekaj dal skozi. Kolega, ki ga je našel, ga je odprl in odstranil baterijo, za tem, ko sem ga ustrašil, da je litijeva baterija nevarna (zato je flex kabel poškodovan).
Našel sem tale guide https://newscrewdriver.com/2022/01/22/convert-nexus-5-to-use-external-dc-power/ (da bi na obstoječ BMS priklopil zunanje napajanje), vendar zgleda, da na poti nekaj ni ok.
Na sploh o tem telefonu ne najdem veliko, me pa iz čiste radovednosti zanima, če obstaja kakšen enostaven način, da bi ga spravil k življenju. Zgleda, da dela na usb chargerju, ampak ob zagonu je poraba prevelika in se zato restarta (boot loop).
https://youtu.be/ENxIhQVFhCg
Lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.17 MB |
Pogledana: |
23 krat |

|
_________________ bivši englishman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2025 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi, če je za zabavo, ne bo šlo brez temeljitega čiščenja, kar pomeni, da ga je potrebno popolnoma razdreti, šele potem boš videl, kaj (če) je naredila vlaga s pomočjo baterije na čipovju.
Tisto, kar se vidi je lepe zelene barve, tudi tisto kar je lotano je potemnelo.
Pri takem namakanju je tudi display problematičen.
Torej, zgornjo plastiko odstrani, potem boš pa videl kaj in kako.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 49.63
|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 12:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Telefoni, ki sem jih priklopil direktno na 5V 2A polnilec so se načeloma prižgali brez problema.
Tvojega rabiš minimalno razdret in očistit, če ne bo zelo hitro crknil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Predkambrij Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, hvala za info, se bom še malo poigral
_________________ bivši englishman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni