|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2025 2:00 pm Naslov sporočila: Iskra ATA 11 |
|
|
Pozdravljeni,
skušam ugotoviti kaj pomenijo elementi na shemi, vendar do sedaj ni uspeha. Kako se priključijo tri žiče iz rotacijske tipkovnice, namreč jaz vidim v shemi le dve, kaj pomeni oznaka iS in mS, Vst1, Vst2, TZ in pa kaj je tisto, ki ima kvadratno obliko vala? Je to upor? Pri enemu je oznaka R100, kaj pa drugi? Zakaj jih fizično ni v telefonu?
Hvala za pomoč.[/img]
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.11 MB |
Pogledana: |
13 krat |

|
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2025 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo po spominu:
VST = vilično stikalo
TZ = ozemljitvena tipka (prevezava na interno številko ali izhod v javno omrežje)
iS = impulzno stikalo številčnika
mS = mirovno stikalo številčnika
tisto s kvadratnimi valovi je poleg oznaka R 100, ki pa je ?
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2025 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
@aly je 14 let nazaj delil fotke svojega telefona in lahko vidiš kam je kaj priklopljeno.
Se mi zdi, da je vrteči številčnik priklopljen na prve 3 sponke na levi strani.
povezava
Bi te pa prosil, da daš nekaj svojih ostrih slik notranjosti/zunanjosti tvojega telefona.
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni