|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Milek Član

Pridružen-a: Ned 02 Avg 2015 13:50 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.90 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2025 11:35 am Naslov sporočila: Prenosni radio MUSE M-087R popravilo |
|
|
Če komu leži ta prenosni radio, ker je odpovedal zvok, ga je spravil za popravilo pozimi, je tukaj rešitev. Radio je super za na plažo in ima dober sprejem. Napajanje pa je mogoče tudi preko baterij.
Ko ga vklopite vse deluje, razen zvoka. Verjetno je odpovedal Q2 (SS8550), ki vklaplja končno stopnjo, prebil, torej prevelik (vklopni) tok. Zamenjal sem ga z BD678, to sem najhitreje našel. Gre za konstrukcijko napako in sem prepričan, da se ponavlja še v kakšnem. Za vklop se uporabi mehki zagon z mosfet-om, ntc uporom, ali podobno. ker je zaradi praznih elkotov lahko vklopni tok dosti večji od delovnega. Sam sem uporabil kar močnejši tranzistor in deluje ok. Še nekaj fotk.
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
102.35 KB |
| Pogledana: |
3 krat |

|
|
65.98 KB |
4 krat |

|
|
106.08 KB |
6 krat |

|
|
89.7 KB |
9 krat |

|
|
74.44 KB |
1 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni