|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 627 Aktiv.: 5.81
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2025 2:12 pm Naslov sporočila: Programirljiv kalkulator? |
|
|
Saj ne vem kam bi dal to vprašanje (ali je dobro tudi v smeteh)? Zdi se mi, da je lenoba gonilo napredka in zdi se mi, da bi za moj problem rabil nek poceni kalkulator, ki zna računati po spisanem programu ali nekaj takega. Primer. Vmesem stanje prvega elektro števca, stanje drugega elektro števca in znesek na položnici na koncu mora biti izračunan delež od zneska položnice za drugi števec. Lahko, da pretiravam in se to da narediti tudi na kakšnem bolj osnovnem. Tu ste bol majstri okrog teh zadev in ne vem kaj iskati, ker tako ali tako planiram kupiti nekaj drugega, stari se očitno poslavlja, ker mu veliko pikslov manjka na zaslonu in je postal neberljiv. Očitno klasična hiba lepljenih prevodnih trakov iz tiskanine do zaslona na HP SmartCalc 300s. Lahko popraviš pa bo spet popustilo.
Se dobi kaj ugodnega pa, da ni cela znanost za uporabljati? _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 15.35
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2025 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
MS Office Excel.
Libre Office Calc.
+ še kaj podobnega, glede da poste pišeš, hardver imas?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2025 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šment potem si morem nekaj inštalirat na telefon v ter smeri. Ja od strojne opreme je nekaj. A veš kako je s tem lenoba je gonilo napredka. Računalnik moraš prižgat, ga počakat, da se zažene, s kalkulatorjem pa bi že bilo izračunano in s kulico napisano v tabelo. Jau a sem čuden hipster.  _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3615 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2025 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz imam na Androidni tablici Polaris Office (od Infraware). In z njim v XLS datoteke pišem razne vrednosti, ki jih odčitam na roke. In seveda to lahko prenesem v Windows PC in tam neposredno odprem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4882 Aktiv.: 19.76 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Android (če imaš ta telefon) ima že po defolutu google sheets, kar je zelo podobno exelu _________________ Lep dan
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 539 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi excel ima. Narediš vzorec izračuna v excelu na PC in ga nato naložiš v gsm. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 15.35
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Položnice dobiš enkrat na mesec....
če takrat nimaš časa računalnika prižgat....
Plus, v neki tabeli v PCju lahko imaš še zgodovino, grafe,.... Domišljija je meja..
PS... V naši hiši lavfajo stalno tri RPI 4-5, in niti časa ni treba, da se prižgejo. Se usedeš in narediš. Seveda imajo Libre Office gor
Računalniki se prižigajo občasno, po potrebi.
PPS, tole pišem na RPI 4 v kleti, je poleg večinoma ugasnjenega PCja, Pritisnem daljinca za monitor in dela... 3 sekunde. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2025 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj pravim, da je tale (jaz) kakšen krat nmalo čuden. Moderatorji ne mi zameriti pač kakšenkrat zgleda, da kaj napišem, da je primerno le za smeti samo prej kot sam dojamem mora iti dva dni skozenj.
Poskušam čimveč narediti z telefonom ali tablico, če se le da, ker s temi malimi SBCji pa nisem še na ti in mi nekako še ne gre. Imam Iskratel Innbox HD30 nettop ampak ga nekako še ne morem usposobiti. Premalo znanja. Vem instaliraš nanje Win 8.1 32bit in je problem rešen, ampak želel sem ga narediti lažjega, ker je z RAMom omejen in naložiti neko Linux distribucijo, potem sem pa ugotovil, da grafike ne morem zrihtat in sem nekako opustil te ideje. Ja verjetno bi tudi kakšen W energije prišparal z njim. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2025 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Telefon je za telefonirat, delat neumnosti, igračkanje, ...
Za resno delo je računalnik, desktop PC, ne prenosnik ali kaj drugega in seveda normalno velik monitor, primerna tipkovnica s pravimi tipkami, ustrezna miška, ...
Vsak spodoben PC se prižge v manj kot pol minute, tako da v tem ne vidim težav.
Da se nekdo prav trudi, da bi delal na telefonu namesto na PC, je zame huje kot sadomazo. A za to pa ni treba imeti znanja?
PC je tudi cenejši od telefona in neprimerljivo bolj uporaben, res pa rabi nekaj prostora v enem kotičku in ne moreš ga vlačit s seboj in se igračkat na vsakem koraku, kot to počne večina zombijev po svetu.
Za odgovor na vprašanje iz te teme na začetku pa lahko povem, da za točno ta namen uporabljam excel, imam narejene tabele, formule, tako da samo vnesem podatke iz števcev, znesek položnice, ceno postavk in imam podroben izračun, tako delam že leta, bo že preko 10 let. Poleg štroma mi obračuna še ostalo, kar imamo skupno, gre za dve gospodinjstvi, znamo se zmenit, zato nimamo vsak svojega elektro priklopa, svojega vodomera in ostalih dobrin.
Alternativa excelu je tudi libre office, brezplačna zadeva, ker gre v tem primeru za preproste formule bo rezultat popolnoma enakovreden. Dodatno, tudi windowsov ni treba imeti za to.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni