|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 905 Aktiv.: 4.00 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2026 1:35 pm Naslov sporočila: HUB motor - dodatno hlajenje in temp. senzor |
|
|
Zdravo.
Moj e-skuterju ima 4kW hub motor, a samo 3x6mm2 za napajanje. Močno poddimezionirano, a to bom sedaj zamenjla z 3x10mm2. Dodal bi pa tudi temp. senzor.
Katerega priporočate? Ni nujno da je pasivni, saj 5V napajanje imam že zaradi hall senzorjev.
In na ohišje bi navarila dodatna Al rebra. Bi lahko bila težava pri varjenju zaradi zvijanja ohišja?
lp
Uroš
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
72.58 KB |
| Pogledana: |
2 krat |

|
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
85.87 KB |
| Pogledana: |
6 krat |

|
_________________ Elektronika za hobi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2026 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da imaš 5V že v motorju, kjer so že 3 Hall senzorji, bi mogoče uporabil kar DS1820 oziroma novejši DS18B20. S tem pristopom pomeni samo eno dodatno žico, ker +5V in GND že imaš. Lahko dodaš več senzorjev, če želiš, vsi bodo na isti žici, ker je 1-wire. Seveda boš signal moral obdelat z uC.
Varjenje pokrova bo verjetno zvilo pokrov, tako da če že hočeš rebra, naredi nove pokrove iz enega kosa. Notri struženo po merah pokrova, zunaj rezkana rebra.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni