|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Hanzi Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2020 13:46 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.31 Kraj: GEOSS
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4882 Aktiv.: 19.76 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2026 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Stator daš previt. Ampak pri 8kW motorju ne bo ravno drobiž (cena bakra...)
_________________ Lep dan
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 627 Aktiv.: 5.81
|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2026 2:18 pm Naslov sporočila: Re: Stator in AVR elektronika agregata RK8500w |
|
|
Kaj te muči z tem ampak? Če je bil deklariran za do 5kW bo pač delal do 5 kW. Če te bega naročilo iz te strani te pa lahko potolažim, da sem sam že naročal enkrat dolgo časa nazaj. Dobro je vzeti na znanje, da vse parametre prej 3x ali večkrat preveriš magari drugje ali na sami podporo zato, ker podatki na strani ali so sila skopi ali pa napačni pri določenih artiklih. Poštnina za pošiljanje k nam ni pretirana postane pa pretirana, če želiš uveljavljati reklamacijo, če so ti poslali napačen kos.
Se pa drugače jaz priporočam za motor, če ga boš mislil dati na odpad, ker premore konično os in teh po ugodnih cenah ni kaj preveč v obtoku.
_________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1929 Aktiv.: 7.81 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2026 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri rotorju in statorju pazi ker so zelo podobni ampak različnih dolžin in drugačen konus na rotorju.
Predlani sem kolegu zložil "sestavljanko" in smo popravljali konus na gredi in kasneje še distančnik na statorju.
Na prvi pogled je bilo vse enako
Če ne bi delali bolj ali ne za izziv bi bil strošek struženja in rezkanja za tri nove agregate
_________________ LP Robert |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1020 Aktiv.: 4.13 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2026 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mestu dal previt, a pazi a rabiš 3faze? Ker če ga obremeniš nesimetrično ne samo da dobiš manjšo moč ponavadi skuri navitje.
Če daš previt reci mojstru da ti previje na enofazni sistem. (sem videl že veliko 3 faznih agregatov zažganih ravno zaradi nesimetrične obremenitve faz...
_________________ In brake we trust... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hanzi Član

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2026 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
| lado je napisal/a: |
Jaz bi na tvojem mestu dal previt, a pazi a rabiš 3faze? Ker če ga obremeniš nesimetrično ne samo da dobiš manjšo moč ponavadi skuri navitje.
Če daš previt reci mojstru da ti previje na enofazni sistem. (sem videl že veliko 3 faznih agregatov zažganih ravno zaradi nesimetrične obremenitve faz... |
Ja saj je tudi tale verjetno zaradi tega shodil.
2kw kompresor
Zato bo treba v prihodnje kompresor gonit z enofaznim ali pa res tega navit na enofazo.
_________________ Sonce naj sveti vsak dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hanzi Član

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2026 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za konstruktivne odgovore.
V okolici lj komu nesti previti? Da ne bo zlate žice namesto bakra uporabil. Pa ze baker ne bo pocen
Glede na to da se po FB ponuja podoben nov agregat za 160€
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 519 Aktiv.: 2.22 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Pon Apr 13, 2026 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Enkrat sem dal takšnega previjat na 1F.
To je realno nekje 2kW konstantne obremenitve, če se ga previje na 1F.
8500 - to so kitajske številke ko ne pomenijo nič.
Menjaj varovalke še, velikokrat so kar odklopniki-stikala z oznako varovalke na teh kitajskih....
Bila je realna cena in je okoli 100€, imel je celo kar zamenjavo.
Prinesel sem starega in dobil drugega previtega, odnesel in je to to.
Rezultati so pa takšni, da že več let dela na vikendu, občasno se na njega priključi tudi kakšen toaster in mikrovalovka hkrati(na trenutke preko 2kW) in ni nobenih težav.
AGREGAT SERVICE d.o.o.
Dolsko 29
1262 Dol pri Ljubljani
_________________ "The statement below is false."
"The statement above is true." |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hanzi Član

|
Objavljeno: Pon Apr 13, 2026 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za naslov.
B preveril.
Dobil sem ceno nekoga iz ljubljane.. previtje stane toliko kot nov agregat
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
usimoncic Član

Pridružen-a: Tor 31 Mar 2020 11:59 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.65
|
Objavljeno: Pon Apr 13, 2026 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam en 3F generator z deklarirano močjo 5,5kVA (Kipor dizel silent). V čem je problem, če se ga obremenjuje asimetrično? Če seveda obremenitev na fazo gre do maksimalno 1/3 nazivne moči. Je problem, ker teče tok skozi ničelni vodnik?
Je problem tudi če se ga obremenjuje medfazno asimetrično? Če recimo iz dveh faz medfazno vlečem 2/3 nazivne moči, iz tretje pa nič?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2026 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se držiš omejitev, problema ni. Večinoma so omejitve hitro presežene, ker ljudje nanje ne pomislijo, navodila so nepopolna, nihče jih ne bere, zaščita ni zadostna ali je prepočasna, motor zadosti močan in ne jamra, ...
Največja neumnost je kupovati 3F agregat, če ga res izrecno in nujno ne potrebuješ.
Če je le možno, naj bo obremenitev simetrična. Opcija je tudi 400/230 transformator, da se obremeni 2 fazi namesto ene same. Najbolj pogosto se priključuje 1F porabnike. Pri teh 3F agregatih, lahko pri obremenitvi ene faze pride dosesedanja napetosti te faze in dviga napetosti preostalih dveh faz.
Agregati, ki niso inverterski, so potencialno nevarni občutljivim porabnikom, ker so napetosti nepredvidljive, nihanja sorazmerno visoka, nevarnost je predvsem uhajanje v višave.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni