|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 11:25 pm Naslov sporočila: Problem z mrežno kartico? |
|
|
Pozdravljeni!
Doma imam dva osebna računalnika. Eden deluje kot delovni, drugi pa je server. Sedaj imam čuden problem. Na mojem delovnem računalniku je mrežna kartica integrirana in deluje brezhibno, na serverju pa imam strarejšo matično ploščo, zato sem moral mrežno kartico dokupiti. Če na mojem delovnem računalniku downlodam recimo z hitrostjo 100kb/s se nebo zgodilo nič. Lepo downloda noč in dan. Kakor pa jaz download prestavim na server (da downlodam direktno na server) pa mi internet zablokira. In potem se mi zgodi na nemorem ne na serverju, ne na delovnem računalniku na internet . Pomaga samo reset modema in rutarja. Ko to naredim se stvar seveda ponovno spet poveže in deluje vse normalno do takrat, ko spet ne downlodam.
Probaval sem že kar nekaj trikov, tako da sumim da je kriva mrežna kartica v serverju. Mogoče pride do kakšne napake na njej ali kaj podobnega .
Kaj menite vi? Je kdo imel že takšen problem?
Hvala! _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2006 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako na oko je kriv software. Ali driver za kartico. Še bolj sumim na Windowse (kakršna koli okvara softwera, pričenši z virusi). Firewall verjetno ni kriv. Poizkusi instalirati najnovejše driverje za ethernet kartico. Če ne bo pomagalo, naredi upgrade (upgrade, ne update) windows.
V zadnjem tednu sem dobil na mizo dve yebachki machini. Vsi so trdili, da je defekten hardware. Noben WIN upgrade in dolgotrajno mutenje z softwerom ni pomagal. Po formatu C:ja je začelo brezhibno delovati vse. Če se sistema ne da spraviti v delovanje v pol ure, je najhitreje na novo instalirati vse.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2006 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da pomaga le reset usmerjevalnika in modema, sklepam da ni vzrok v nobenem od računalnikov (in njuni programski opremi), ampak napaka v usmerjevalniku. Predvidevam, da si poskusil iztakniti kabel iz strežnika (recimo, da bi ta smetil po mreži).
Za takšen problem še nisem slišal, smo pa imeli problem s stikalom. To se je vsake toliko obesilo in ga je bilo potrebno resetirati.
Lahko tudi pogledaš s kakšnim Ethernet monitorjem (npr. Ethereal) in mogoče se ti kaj posveti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni