|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2006 11:23 pm Naslov sporočila: Radiatorji Glamox; mnenja, nasveti... |
|
|
Situacija je sledeča:
stanovanje meri cca 59 m2 z 2,4 m visokimi stropi. Okna so nova in dobro tesnijo. Stanovanje se nahaja v 3. nadstropju (nad menoj so še stanovanja). Goli sta severna in južna stena. V bloku ni možnosti za plin oz. toplo vodo, torej je edina varianta ki jo uporabljam sedaj termoakumulacijska peč (TA) AEG stara cca 20 let z močjo 3kW. Postavljena je v dnevni sobi, ki je tudi edini ogrevan prostor.
Zanima pa me sledeče; če je že kdo poskusil uporabiti te radiatorje in kako se obnesejo (cena/kvaliteta/izkoristek) in ali imam na voljo še kakšno drugo rešitev?
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Apr 27, 2006 5:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ena od drugih možnosti je ogrevanje s klimatsko napravo. To je sedaj ena izmed cenejših variant.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 27, 2006 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče prebereš tole sporočilo. V njem se je o omenjenih radiatorjih dosti pisalo. Mislim, da je Milan z njimi zadovoljen. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cang69 Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2005 2:49 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 27, 2006 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem že iskal električe radiatorje po trgovinah.Ti radiatorji "glamox" so najdražji in ne vem če so vredni te cene ? En radiator me namreč stane 75.000 sit |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glinik Član

Pridružen-a: Ned 22 Jan 2006 19:25 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Glamoxi so zakon, TOPLO priporočam! Hišo grejejo kot šus, seveda je hiša nova in dobro izolirana.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem za pozne odgovore
Torej vsekakor so vredni svojega denarja, če ni na voljo drugega energenta kot elektrike? malce večja težava pa je v tem, da je to starejši blok in ne vem kako je ravno z izolacijo sten Po mojem so kar "škrtarili"...banda socialstična hec...
Najbrž bo zaradi slabe izolacije potrebno za radiator na steno "pripopati" kak stiropor ali pa kak drug toplotni izolator, da ne bo radiator grel stene...vsaj jaz tako razmišljam...če se motim me prosim popravite oz. predlagajte kako naj to izvedem.
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 08, 2006 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za izolacijo med zidom in radiatorjem je dobra poliuretanska pena, ki ima nalepljeno še aluminijasto folijo. Izolira in odbija nazaj toploto.
Med izolatorjem in zidom mora biti nekaj prostora za zrak, da ne začne zid plesneti. Zaradi izolacije je temperatura zida malo nižja od okolice, zato se lahko kondenzira vlaga, ki povzroča plesen.
(barva z citronsko kislino proti plesni je bolj pol curka vredna)
Citiram: |
...da je to starejši blok in ne vem kako je ravno z izolacijo sten... |
Izolacija ni problem. Če je ni je pač ni. Pri taki stari zgradbi je velik problem električna instalacija. Radiator kuri precej toka, dva radiatorja še več. Obstoječe žice so skoraj zagotovo pretanke. Sponke, ki podaljšujejo kable so na pol odvite. Da ne omenjam sosedov, ki se tudi grejejo na elektriko.
Poizkusi priključiti neko malo večje breme in meri za koliko se sesede napetost.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hektor Neznanec

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 13:29 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2006 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glamox radiatorji se precej precenjeni v Sloveniji. Pred kakšnimi petimi leti so bili omenjeni radiatorji skoraj pol cenejši, ko pa je firma KEROS (uvoznik glamoxa) se spečala z merkurjem, so cene precej poskočile.
Na internetu sem tako zasledi podobne radiatorje, ki slišijo na ime ECOFLEX, trži pa jih podjetje koop trgovina
http://www.koop.si/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=204
Osebno so mi ti radiatorji lepši od glamoxovih, zbirate lahko med različnimi modeli in močmi in kar je najpomembneje, so precej cenejši. Najmanjši model 500W dobite že za dobrih 21k SIT + DDV
Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2006 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da smo v zadnjih dveh letih prodali veliko število radiatorjev in imeli zanemarljivo število reklamacij, smo se odločili, da s 1.3.2006 podaljšamo garancijski rok iz dveh na tri leta. |
Se vidi ja !! takoj na vrhu strani piše : 3 leti garancije
So pri vseh stvareh tako površni ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2006 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž bo zaradi slabe izolacije potrebno za radiator na steno "pripopati" kak stiropor ali pa kak drug toplotni izolator. |
Omenjeni radiatorji so že v osnovi zasnovani tako, da zrak ogrevajo preko cirkulacije skozi radiator. V principu je radiator, ko ga primeš na zunanji strani praktično skorajda mrzel.
Izolacija med radiatorjem in steno pa poleg tega, da je grda ko hudič, tudi ne prispeva kaj bistvenega k manjšim izgubam, prej omejuje pretok zraka mimo radiatorja in s tem bolj kilavo ogrevanje. Če že, potem bi moral izolirati celo steno in ne samo njen majhen del. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2006 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brat se ogreva z njimi že dve sezoni in jih ne more prehvaliti. Sva pa res pred montažo, med adaptacijo stanovanja za vsak radiator napeljala samostojen dovod iz glavne omarice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hektor Neznanec

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 13:29 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Avg 03, 2006 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD: pač tiskarski škrat, kar še ne pomeni, da so radiatorji slabi.
ferdo: tudi jaz osebno nimam niti ene pripombe. Zgledajo lično, se relativno poceni, poraba ni pretirana, res pa je, da imam radiatorje povezane prek timerja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 03, 2006 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
hektor, vem ja. Stvar očitno dokazuje, da so res popravljali z dveh na tri leta grancije. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

|
Objavljeno: Čet Avg 03, 2006 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
No zadevo smo kupil in zgledajo kar lično, kopalniškega [slovenščina je zame španska vas] že zmontiral (grejem se pa še ne) tako da mislim da je kar ok nakup. Ko se bom začel greti pa poročam kako in kaj.
Hvala za odgovore in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glamoks Neznanec

Pridružen-a: Čet 10 Avg 2006 13:11 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Avg 10, 2006 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
zivijo,
nekaj se mi je posvetlo
tudi sam nameravam ogrevati stanovanje z električnimi radiatorji
in kolebam med GLAMOX in ECOFLEX
sem pa razmišljal da bi ceneje prišel do GLAMOX ovih če bi nabavil na Hrvaškem
lista distributerjev http://www.stipsa.hr/distributeri.html#
sem preveril cene in primer
GLAMOX 1.000W
Slovenija 50.230,00SIT
Hrvaška 1.524,00KN x 33 = 50.300 SIT
hrvati dajo še od 10-15% popusta odvisno koliko radiatorjev kupiš
vrnjeno dobiš 22% PDV (davek) ker pripelješ v SLO
50.300 SIT minus davek je 39.234,00. če odbijemo še 15 % popusta je cca 34.000SIT kar je 16.000 SIT manj
je in ni veliko a če kupiš 5 radiatorjev x 16.000 je že 80.000 SIT kar pa je veliko
vsaj meni
toliko za razmislek
sicer sem iz Goriškega konca in tako smo vedno iz italije kupovali sedaj se je potrebno obrniti na hrvaško |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni