|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 1:29 pm Naslov sporočila: montaža VDSL, VOODa, switcha LEVEL ONE |
|
|
Sem komaj 10 dni uporabnik T2 VDSL storitev ( 3xTV,1xanlog el,internet (8/1)).
Kablovje sem nekako razpeljal po hiši , seveda mi v sobi leži velik kup bliskajočih zadev ( vood , VDSL modem , 8kanal switch Level One ) ( kakšno je slovensko ime za VOOD? )
No gremo k bistvu - NAPRAVE SE MED SABO MOTIJO ( Da ne bi o kakšni EMC in EMI direktivi ) in sicer se to najbolj kaže na TV , ki proti večeru postane kockast ( kakšna streaming kompresija) in se na trenutke celo zatakne tako da je potrebno fizično restartat vmesnik za TV ( izklopit napajanje in vklopit ) kar ni najbolj zdravo. Zaenkratsem za instalacijo uporabil UTP kabel CAT5 kot je priporočeno na strani T2 servisnih strani. Ostanek kar še nisem zvezal sem danes pri prodajalcu zmenjal z doplčilom za 10€ za f*p kabel , STPja na žalost ni imel.
V službi sem dobil prazno RITTALovo omarico , ki jo mislim namestit na podstrešje blizu omrice in notri postavit vso elektroniko , jo maximalno oklopit in ozemljit ter potem zatesnit zaradi morebitne vlage , notri mislim dati tudi par vrečk absorbensa za vlago , ki bo potegnil nase morebitno vlago , mislim pa da bo v škatli rvno prav toplo , pa tudi ravno prav se bo hladila. Napajanje bo speljano na podstrešje preko prenapetostne zaščite BELKIN ( garancija 150.000€).
Smem vprašt kako imate narejene te stvari vi doma?
Lp sandi _________________ Moments before detonation ,....... TT
Nazadnje urejal/a lucca brassi Sob Mar 31, 2007 4:00 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naprave se med sabo ne motijo, ker pri meni ni problemov, pa je 6 različnih škatlic + seveda 6 različnih adapter napajalnikov praktično na kupu, zraven pa je še cel svitek kablov pomešanih med sabo, UPS, računalnik in še bi lahko našteval. Verjetno je problem preobremenjena linija, da se ti pojavljajo kocke na TV.
Wood pa je res grd s tisto nagravžno modro lučko , k sreči sem škatlo montiral nekam v ozadje in je lučka obrnjena v tla, tako da se vidi modrikasta svetloba le v popolni temi, če natančno pogledam v tisto zmešnjavo. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam komunikacijsko opremo postavljeno v kotu sobe, pod mizami tako da se ni ne vidi. Naprave so precej skupaj pa se en racunalnik je tam - a ne prijaha do nobenih motenj.
Najbolj me motijo lučke (rdeče) na elektro razdelilcih...
Aja, je podstrešje hitro dostopno? Da v primeru problemov lahko naprave resetiras? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 3:56 pm Naslov sporočila: re |
|
|
Od centrale- pošte sem oddaljen cca 100m , tako da ne bi smelo prihajati do motenj , sicer je kakovost slike zelo visoka.
Motnje se opazijo samo na TV , največkrat zvečer okoli 20 ure ( vsi takrat gledajo dnevnik in je stvar še toliko bolj zoprna , češ prej po starem je vse lepo delalo [slovenščina je zame španska vas] pa ( ena sama jeb...))
Tudi nabiranje prahu v vogalu je ena posebna štorija posebno v tistem vozlu kablov _________________ Moments before detonation ,....... TT
Nazadnje urejal/a lucca brassi Sob Mar 31, 2007 4:01 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam vse te naprave na podstrešju in daljinski reset.
Predelal sem en brezžični zvonec tako, da namesto da zapoje, vklopi rele za ca 2 sekundi in s tem odvzame napravam 230 V.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti IP TV kocka, to ni problem v napravah ampak v prenizki prenosni hitrostosti na eni izmed tras ali v nedelovanju naprave. STB-ji se ne motijo med seboj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2007 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam kocke na TV-ju vsake 15 minut ko v cerkvi bije zvon. Ker pa vem kakšna je vezava tam se pa niti ne čudim. Če se ti težave pojavljajo samo proti večeru potem je lahko linija preobremenjena tudi od T2 do centrale. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni