|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobilica Član

Pridružen-a: Pet 02 Mar 2007 17:42 Prispevkov: 176 Aktiv.: 0.79 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2007 6:34 pm Naslov sporočila: Izdelava lastnega mikrofona? |
|
|
Živijo,rad bi naredil mikrofon,ker mi je prejšni crknil,pa bi rad kar iz enega Vellemanovega kita kar odlotal in na odrezan kabel prejšnega kabla prilotal.
Samo,problem,ker ne vem,kje je + in -.Gotovo ne bo nič narobe,če bo narobe ubrnjeno,samo zvok bo drugačen,kajne?
Pa se upravičujem zaradi napak,ker sem prehitro pisal. _________________ "Simple is the best!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2007 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevam kakšen tip mikrofona misliš. Nekateri imajo minus na masi ohišja, druga točka pa je plus. Uporabi meter. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobilica Član

|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2007 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok.Samo da najdem . _________________ "Simple is the best!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Si že našel??
Mikrofoni so:
- kondenzatorski (v novejših telefonih)
- ogljeni (v starejših telefonih)
- dinamični (za ozvočenja)
in drugi.
Če je mic kot en valj, velik cca 7x7mm, v aluminjastem ohišju z dvema priključkoma, je to kondenzatorski. Takemu micu po istem pinu pripelješ napajanje preko RC filtra in direktno iz pina odvzemaš avdio signal.
Če je bil tudi v prejšnji aplikaciji kondenzatorc, potem ga lahk direktno priključiš. Če pa je bil prej dinamični, mu moraš zraven dodat še napajanje.
Aja pa še to - nekateri kondenzatorci imajo 3 priključke - ločeno napajanje in signal.
Masa oz. minus je vedno ohišje, ker kovinsko ohišje služi tudi kot zaščita pred zunanjimi motnjami.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobilica Član

|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kaj je RC filter? Mene zanima samo,če lahko to priključim direktno na računalnik,mogoče ima že kakšen RC filter? _________________ "Simple is the best!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobilica je napisal/a: |
In kaj je RC filter? Mene zanima samo,če lahko to priključim direktno na računalnik,mogoče ima že kakšen RC filter? |
In jaz naj voham, kaj je to TO iz kar nekega vellmanovega kita ?!?
Malo resnosti lepo prosim.. Hvala. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobilica Član

|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja se opravičujem,to je ta mikrofon kondenzatorski,sicer ni point v kitu,ampak da bi jaz odlotal ta mic,pa potem dal na kabel in računalnik.
In ni treba vohati  _________________ "Simple is the best!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima mic dva kontakta, na sredinskega priključiš sredinsko žilo kabla in konico (Tip) Jack 3.5mm konektorja. Maso in oklop pa na zunanji del (Ring) konektorja. Računalnik že priskrbi napajanje za mikrofon - je napajalni RC člen že vgrajen.
Če ga obrneš okrog ne deluje ali pa ga lahko celo skuriš.
LP. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding 
Nazadnje urejal/a aly Pet Apr 27, 2007 1:07 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti svetujem da stopiš do prve trgovine z račinalniško opremo in kupiš mikrofon za par € da ne bo kakšne večje škode. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobilica Član

|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2007 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sem opazil,ko sem ga odlotal,da ima 3 pine,dva sta majhna,eden je širok,ta široka
nogica je bila prispajkana z malo,gotovo je bila samo za podporo.
Samo zdaj ne vem,kako bi lahko iz kabla,ki bi ga odrezal od mikrofona,ki ne dela,izvedel,kateri je + in kateri -.Ampak saj lahko pogledam mikrofon. _________________ "Simple is the best!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni