www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Energija plimovanja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Liquid
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Apr 2007 21:27
Aktiv.: 0.05
Kraj: posočje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2007 9:39 pm    Naslov sporočila:  Energija plimovanja Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Sem čist nov na forumu,pa že sprašujem.
Zanima me,kje bi lahko dobil informacije o energiji plimovanja.Rabil bi opis/prikaz delovanja elektrarne,ki pač izkorišča to energijo.Rabim tudi informacije o potrebah za izgradnjo takšne elektrarne(Severn Barrage,ipd.)
Nekaj gradiva sem našel na spletu,vendar v angleščini.

Tako da če kdo ve,za kakšno slovensko literaturo,revijo,mogoče seminarsko,in podobno,bi bil vesel informacij.

Hvala,LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2007 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najraje bi samo napisal, da malce poišči po Googlu, ampak ker sem to naredil že jaz namesto tebe, ti pripenjam nekaj linkov.

http://www.fiz.uni-lj.si/~jaglicic/sola/seminarji/plimovanje/plindex.html
http://www.e-m.si/stari/arhiv/03/2/092-96.pdf
http://www2.arnes.si/~rmurko2/PLIMOVANJE.htm
.
.
.

Sicer pa v Google vpiši v iskalni "elektrarna plimovanje" seveda brez narekovajev Very Happy , pa ti bo kar nekaj ven dalo.
LP
Boco

p.s. vsega skupaj 20sekund....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2007 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo pa tudi take elektrarne na plimovanje/valovanje, kjer se na vodo navpično postavi cev v kateri je vetrnica. Valovi pa potem iztiskajo in sesajo zrak iz te cevi, ta pa poganja vetrnico.
Nazaj na vrh
Liquid
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Apr 2007 21:27
Aktiv.: 0.05
Kraj: posočje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 02, 2007 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@boco: se posipam s pepelom Confused čeprav sem brskal po googlu,pozabil ključno besedo d'oh!
Dobil sem zadosti info o plimi,osnovnemu principu ter La Rance HE...še vedno pa iščem info o Severn Barrage Think
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni