www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Meritve razdalje s pomočjo FM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:30 pm    Naslov sporočila:  Meritve razdalje s pomočjo FM Odgovori s citatom

Če se je kdo srečal s čim podobnim bi prosil za kontakt

povezava

zavihek na vrhu FM System

LP sandi

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kaj te zanima. Pri nas je na podoben način rešena kontrola nivoja tekočine v steklenicah. Gre za kondenzatorske plošče in vmes potuje steklenica. V odvisnosti od nivoja se spremeni frekvenca oscilatorja, zniža se, v osnovi pa je napravljen tako, da niha nekje na 25MHz. Elektronika potem zmeri to razliko frekvence in jo ovrednoti.
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 1:05 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

mene zanimajo te sonde ki so praktično samo dva ali tri kosi coax cevi v tulcu z izolatorjem podoben je in tudi poseben je kabel ki je v bistvu podaljšana sonda.

Potrebujem pa zamenjavo starega sistema z nekim novim , aplikacija pa je praktično ista samo malo nižja temp 250°C, 60.000rpm pa x10-6m merilno območje .
Poskusil sem že merit z diodnim laserjem ( na zavesico -KYENCE) pa ni preveč zanesljiv in je tudi prepočasen. Mad

Japek kakšen sistem imate kupljen(firma) ali kakšna homemade varianta ?
LP

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, to je čisto drugo področje uporabe, tu ti na žalost ne bom mogel pomagati, mogoče pa sedaj, ko si navedel malo več, kdo drug.
Pri nas je to kupljen sistem nemškega proizvajalca, v bistvu pa ni neka znanost v samem senzorju, zraven je PC in pa vizualizacija...., vsa "šminka" je v tem delu...
Pri nas so hitrosti nekje do 3 steklenice/sek.
Imaš v mislih samogradnjo, ali nekaj industrijskega?

lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 6:32 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Sedaj imamo kako bi rekel eno grdo homemade varinto ki pa začuda meri dobro.
Udarci in porušitve ( v tipalo sonde) pa so že začeli slabo vplivati na delovanje.
Prerisal sem vezje v načrt , kjer pa mi oscilator ni čisto najbolj jasen VF tehnika in jaz sva malo narazen. Rad bi naredil novo sondo , rad pa bi kakšno bolj kvalitetno tipalo kot je moje dosedanje ( vidia plčke)

Po drugi strani pa za precizne meritve je najbolje in najvarneje uporbljati sistem kakšnega proizvajalca ki ima ''IME'' in verodostojnost.
Ne najdem pa po celem netu nekaj takega kar bi ustrezalo mojim ekstremnim zahtevam - no to je najbližje

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni