|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:30 pm Naslov sporočila: Meritve razdalje s pomočjo FM |
|
|
Če se je kdo srečal s čim podobnim bi prosil za kontakt
povezava
zavihek na vrhu FM System
LP sandi _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kaj te zanima. Pri nas je na podoben način rešena kontrola nivoja tekočine v steklenicah. Gre za kondenzatorske plošče in vmes potuje steklenica. V odvisnosti od nivoja se spremeni frekvenca oscilatorja, zniža se, v osnovi pa je napravljen tako, da niha nekje na 25MHz. Elektronika potem zmeri to razliko frekvence in jo ovrednoti. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 1:05 pm Naslov sporočila: re |
|
|
mene zanimajo te sonde ki so praktično samo dva ali tri kosi coax cevi v tulcu z izolatorjem podoben je in tudi poseben je kabel ki je v bistvu podaljšana sonda.
Potrebujem pa zamenjavo starega sistema z nekim novim , aplikacija pa je praktično ista samo malo nižja temp 250°C, 60.000rpm pa x10-6m merilno območje .
Poskusil sem že merit z diodnim laserjem ( na zavesico -KYENCE) pa ni preveč zanesljiv in je tudi prepočasen.
Japek kakšen sistem imate kupljen(firma) ali kakšna homemade varianta ?
LP _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, to je čisto drugo področje uporabe, tu ti na žalost ne bom mogel pomagati, mogoče pa sedaj, ko si navedel malo več, kdo drug.
Pri nas je to kupljen sistem nemškega proizvajalca, v bistvu pa ni neka znanost v samem senzorju, zraven je PC in pa vizualizacija...., vsa "šminka" je v tem delu...
Pri nas so hitrosti nekje do 3 steklenice/sek.
Imaš v mislih samogradnjo, ali nekaj industrijskega? _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 6:32 pm Naslov sporočila: re |
|
|
Sedaj imamo kako bi rekel eno grdo homemade varinto ki pa začuda meri dobro.
Udarci in porušitve ( v tipalo sonde) pa so že začeli slabo vplivati na delovanje.
Prerisal sem vezje v načrt , kjer pa mi oscilator ni čisto najbolj jasen VF tehnika in jaz sva malo narazen. Rad bi naredil novo sondo , rad pa bi kakšno bolj kvalitetno tipalo kot je moje dosedanje ( vidia plčke)
Po drugi strani pa za precizne meritve je najbolje in najvarneje uporbljati sistem kakšnega proizvajalca ki ima ''IME'' in verodostojnost.
Ne najdem pa po celem netu nekaj takega kar bi ustrezalo mojim ekstremnim zahtevam - no to je najbližje
LP _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni