|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 9:32 am Naslov sporočila: Forumska ura |
|
|
Ura na desni spodaj ocitno kaze pravilno (tako, kot racunalnik, sinhroniziran preko NTP).
Cas objave sporocila pa (kot kaze) ni po tej uri, ampak neki drugi, ki cca. pet minut prehiteva. Primer je tole sporocilo, ki sem ga prebral ob 9:13 AM po mojem casu (ter seveda po prej omenjeni analogni forumski uri), torej 3 minute preden naj bi bilo napisano. Sele zdaj, po precej minutah cudenja in preverjanja nastavitev, je ura 9:18.
Se da to kako popraviti ? Zakaj sploh pride do tega razhajanja ?
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni "analogna" ura kaže isto kot na računalniku. Tsita druga pa prehiteva za 15 minut.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:03 pm Naslov sporočila: Re: Forumska ura |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Ura na desni spodaj ocitno kaze pravilno (tako, kot racunalnik, sinhroniziran preko NTP).
Cas objave sporocila pa (kot kaze) ni po tej uri, ampak neki drugi, ki cca. pet minut prehiteva. Primer je tole sporocilo, ki sem ga prebral ob 9:13 AM po mojem casu (ter seveda po prej omenjeni analogni forumski uri), torej 3 minute preden naj bi bilo napisano. Sele zdaj, po precej minutah cudenja in preverjanja nastavitev, je ura 9:18.
Se da to kako popraviti ? Zakaj sploh pride do tega razhajanja ? |
To se dogaja zato ker jaz tako hitro tipkam in sem cca 80 km vzhodneje. Kaj se sekiraš, pač živiš v prihodnosti. Jaz ne gledam niti datuma, kaj šele ure in minute.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čisto preprosto je ! Ura na serverju ne teče točno. Bom popravil ob priliki... (torej prehiteva 15 min..)
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
na serverju ni NTP?
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še malo pa bova napisala zgornji sporočili.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
38.97 KB |
Pogledana: |
34 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:38 pm Naslov sporočila: Re: Forumska ura |
|
|
Branez je napisal/a: |
To se dogaja zato ker jaz tako hitro tipkam in sem cca 80 km vzhodneje. Kaj se sekiraš, pač živiš v prihodnosti. |
Eh, le zakaj nisem sam pomislil na to - elektroni seveda pridejo do mene prej, preden se Zemlja dovolj obrne, zato torej razhajanje Ko bo tole prebralkateri od junakov iz teme o gravitacijskih generatorjih, bo takoj dobil kaksno novo idejo ... ogledala, svetloba in podobno
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni