www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Forumska ura

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 9:32 am    Naslov sporočila:  Forumska ura Odgovori s citatom

Ura na desni spodaj ocitno kaze pravilno (tako, kot racunalnik, sinhroniziran preko NTP).

Cas objave sporocila pa (kot kaze) ni po tej uri, ampak neki drugi, ki cca. pet minut prehiteva. Primer je tole sporocilo, ki sem ga prebral ob 9:13 AM po mojem casu (ter seveda po prej omenjeni analogni forumski uri), torej 3 minute preden naj bi bilo napisano. Sele zdaj, po precej minutah cudenja in preverjanja nastavitev, je ura 9:18.

Se da to kako popraviti ? Zakaj sploh pride do tega razhajanja ?

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni "analogna" ura kaže isto kot na računalniku. Tsita druga pa prehiteva za 15 minut.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:03 pm    Naslov sporočila: icon_cool Re: Forumska ura Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Ura na desni spodaj ocitno kaze pravilno (tako, kot racunalnik, sinhroniziran preko NTP).

Cas objave sporocila pa (kot kaze) ni po tej uri, ampak neki drugi, ki cca. pet minut prehiteva. Primer je tole sporocilo, ki sem ga prebral ob 9:13 AM po mojem casu (ter seveda po prej omenjeni analogni forumski uri), torej 3 minute preden naj bi bilo napisano. Sele zdaj, po precej minutah cudenja in preverjanja nastavitev, je ura 9:18.

Se da to kako popraviti ? Zakaj sploh pride do tega razhajanja ?
To se dogaja zato ker jaz tako hitro tipkam in sem cca 80 km vzhodneje. Kaj se sekiraš, pač živiš v prihodnosti. Jaz ne gledam niti datuma, kaj šele ure in minute. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto preprosto je ! Ura na serverju ne teče točno. Bom popravil ob priliki... (torej prehiteva 15 min..)
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na serverju ni NTP?
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še malo pa bova napisala zgornji sporočili.

Image2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  38.97 KB
 Pogledana:  34 krat

Image2.jpg

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laughing Laughing
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:38 pm    Naslov sporočila: icon_cool Re: Forumska ura Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
To se dogaja zato ker jaz tako hitro tipkam in sem cca 80 km vzhodneje. Kaj se sekiraš, pač živiš v prihodnosti.

Eh, le zakaj nisem sam pomislil na to - elektroni seveda pridejo do mene prej, preden se Zemlja dovolj obrne, zato torej razhajanje Laughing Ko bo tole prebralkateri od junakov iz teme o gravitacijskih generatorjih, bo takoj dobil kaksno novo idejo ... ogledala, svetloba in podobno

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni