|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piki Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 0:53 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.25
|
Objavljeno: Sre Mar 31, 2004 9:42 am Naslov sporočila: Elektrošok in električni pastir |
|
|
Hi!
Po internetu sem veliko preiskal a nisem našel dobre razlage o tem kakšna je razlika med "elektrošokerjem" (mislim onega za samoobrambo) in električnim pastirjem. Zanima me predvsem to kakšni so izhodi na enem in drugem (tok,napetost, trajanje) in kakšni so načini doseganja le tega.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Sre Mar 31, 2004 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
No razlika med el.pastirjem in elektrošokerjem je po mojem v izhodni energiji.Doma sem v el . pastirjih in bi ti lahko ogromno povedal glede le teh,ker jih tudi izdelujem(manjše količine).Princip je takle:DC napetost 6-24v pretvoriš v 450-500V AC /50KHz,jo usmeriš nazaj v DC in nabiješ kondenzator.Nato kondenzator izprazniš v prim .navitje(trafo) in na izhodu dobiš 8-10KV 1-5 J odvisno od kondenzatorja.No glede inpulzov imam dve možnosti 1in 2 sec pavze.
Če te še kaj zanima vprašaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BogyX Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25 Prispevkov: 75 Aktiv.: 0.32 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2004 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Piki - kaj delaš efektivni avtoalarm?
Saj veš - dve konici pod zic in vse skupaj vovežeš na "cinšpulo"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni