www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z Asus WL-167g USB2.0 WLAN

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41
Aktiv.: 0.57
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 8:32 pm    Naslov sporočila:  Problem z Asus WL-167g USB2.0 WLAN Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam en problem za katerega sem sam kriv. Sem namreč vgrajeval zunanjo anteno potem pa sem deloma poškodoval dva dela katera ne vem s čim nadomestiti.

Manjkasta mi tista dva koščka, ki sem jih označil na drugi slikici z rdečo barvo.

Ključ mi še vedno dela vendar je prenos le do nekje 10k.

Ima kdo idejo kaj je tisto in zakaj?

WL-167.jpg
 Opis:
Asus WL-167g USB2.0 WLAN
 Velikost datoteke:  180.69 KB
 Pogledana:  25 krat

WL-167.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto sta upora, oziroma vsaj en, drugi pa kakšen kondič.(ne vidi se najbolj)
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da je to priključeno na anteno, predvidevam, da je eno kondenzator in drugo tuljava. Kar tako na slepo kupit žal ne gre, ker je potrebno vezje impedančno prilagoditi anteni...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S kje pa si? (Vpiši v profil!) Mogoče ti lahko rešim problem.

Wlan deluje na frekvencah katerih valovna dolžina je nekje okrog 12cm. Tuljava je torej Lambda/4. Potrebno je upoštevati še skrajševalni faktor. V praksi to pomeni malo eksperimentirati, saj je zelo težko izmeriti (epsilon relativni) uporabljenega telesa, ki ga pač od nekje izčupaš Laughing
S kondenzatorjem je lažje. Vzameš en kvaliteten trimerček in poštelaš s pomočjo merilnika moči. Potem izmeriš in daš keramični kondenzator. Obvezno mora biti NP0 ali še bolje VF keramika (redko dobavljivo).
V glavnem pol ure dela.

Ps.: Vzami si cel popoldan, če prideš k meni. ( 48% časa boš stvari dojemal, 48% bom odgovarkal na tvoja vprašanja, ostalo je za popravilo Laughing )

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa za priklop zunanje antene nisi uporabil že obstoječega konektorja? Rolling Eyes
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vodoravno ležeči del je tuljava, ker ima vijolično oznako (upori in kondenzatorji jih nimajo).
Vertikalni del je kondenzator.

Vrednosti niso znane. Poizkušanje (ugibanje) z dolotavanjem nekih drugih komponent ne bo v redu. Vrednosti morajo biti točne. Če komponent nisi zdrobil, bi se jih dalo pomerit.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41
Aktiv.: 0.57
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Zakaj pa za priklop zunanje antene nisi uporabil že obstoječega konektorja? Rolling Eyes

Tisti konektor služi samo za testiranje pri izdelavi. Ni možno dobiti konektorja za tisto. Sem spraševal zato vem.
Je pa čudno ker testitrajo kar mimo teh elementov, saj so naprej od konektorja.

Citiram:
. Če komponent nisi zdrobil, bi se jih dalo pomerit.

Eno sem izgubil ker je tako majhna, druga pa se je zdrobila.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

benc je napisal/a:
aly je napisal/a:

Tisti konektor služi samo za testiranje pri izdelavi. Ni možno dobiti konektorja za tisto. Sem spraševal zato vem.
Je pa čudno ker testitrajo kar mimo teh elementov, saj so naprej od konektorja.

Citiram:
. Če komponent nisi zdrobil, bi se jih dalo pomerit.

Eno sem izgubil ker je tako majhna, druga pa se je zdrobila.

Potemtakem bo težka Sad . Ena od rešitev je še, da se nekje na internetu nahaja kakšna shema, a sem v dvomih Confused .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni