www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri je najboljši? Antivirusni program

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2004 10:20 pm    Naslov sporočila:  Kateri je najboljši? Antivirusni program Odgovori s citatom

Zdravo!

Prosil bi za vaše mnenje,kateri Antivirusni program je najbolši?
Povejte vaše mnenje,sam imam NAV,vendar se mi zdi da je preveč obsežen in površen.
Za vsak odgovor se vam zahvaljujem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2004 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole o "najboljšem" je težko reči Confused Zelo solidno tudi na slabšem PC-ju dela AVG Obstaja AVG FREE Edition varianta. Lepo deluje tudi samodejni upgrade. Skratka priporočam za domačo uporabo.
gregio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2003 19:38
Aktiv.: 0.19
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2004 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se dobro obnese avast free,sw mi zdi kar solioden in zastojn je
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2004 7:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar sem Nortona zamenjal za AVG nimam več nobenih problemov in tudi sam računalnik je dosti bolj "zadihal" saj je norton zelo požrešen glede resursov.

LP
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2004 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam AVG free edition, priporočil mi ga je PPG78
Sem zadovoljen s programom, upgrade je v redu, se mi zdi da dolpotegne samo popravek baze in ne celotno bazo, tako da je upgrade samo nekaj sto kilo in je zato zelo primeren za dial-up uporabnike.
Še sestri sem ga inštaliral, da lahko sama dela upgrade, prej sem moral jaz to delati.

Zanesljivost AVG pa mi ni znana, zaenkrat nimam problemov, ni pa sistemsko požrešen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2004 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem imel nortona pa mi ni delal vredu. Ko sem dobil tisti virus (wormblaster) se mi je dobesedno sesul; ni bil več funkcionalen. Zdaj pa uporabljam Sophos, Ad-aware in Spybot in zaenkrat brez problemov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MrPizza
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 11:17
Aktiv.: 0.24
Kraj: Okolica MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2004 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem uporabljal Norton pa je deloval kar solidno, razen kaksna starejsa verzija (brezplacna na CD-u od maticne plosce), ki je bila zelo nezanesljiva. Je pa res, da je norton zelo pozresen kot je napisal dipsi111.

Kak mesec pa ze preizkusam AVG antivirus ( Free )in sem do sedaj kar zadovoljen.

Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2004 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en, zaenkrat zadovoljen uporabnik AVGja. Nekajkrat me je že rešil.
Nazaj na vrh
BogyX
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25
Aktiv.: 0.32
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2004 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz Nortona prešaltal prejšnji teden na F-Secure in sem zaenkrat zadovoljen - računalnik je občutno hitrejši.

AVG sem pa že pred časom testiral, ampak so takrat bili popravki prepočasni in sem celo nek virus dobil...

Lp
Bogdan
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2004 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja sem probal kar nekaj Antivirusnih programov¸od takrat ko sem pisal za pomoč.Ugotovil sem,da je Sophos še najboljši glede števila poznanih virusov,vendar pa ga glede zanesljivosti prekaša McAfee 7.
Na netu sem bral,da potrbujes vsaj tri AV za zaneslivo zaščito-dva v pasivi in tretjega (naboljši je Norton),kot aktivnega "realtime".
Da ne bo pomote,to sem namreč prebral na netu,sam pa še nisem prakticiral,ker nimam pojma kako bi to naredil!?
Namreč,ko imaš en antivirusni program,je drugega skoraj nemogoče dodati!?
Toliko o mojih ugotovitvah,pa lepa hvala vsem, ki so mi poskušali pomagati.
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2004 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Nekaj časa je trajalo in sem uspel najti pravega!! Poskusil sem "NOD32".Mislim da je še najboljši od vseh ,ki sem jih testiral do sedaj.
Nazaj na vrh
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 25, 2004 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa da še sam povem o svoji izkušnji. Zadovoljen sem bil z Sophos in F-secure.
Z AVP PC-cillin(ali nekaj podobnega) pa nisem bil zadovoljen.
Glede NOD32 pri sosedi se je na računalnik naselilo nekaj virusov, v času ko je bil NOD32 zagnan. NOD32 ni zaznal ničesar. Nato pa ji je nekdo instaliral čez še sophosa in glej ga zlomka sophos je zaznal 3 viruse nod pa 0.
LP

Nazadnje urejal/a G-Lab Tor Jun 15, 2004 1:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2004 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj naj ti rečem?
Imel sem NAV,ko sem instaliral SOPHOS je našel 6 virusov,zatem sem instaliral MCafee in ta je našel še 7virusov,pa vendar računalnik ni delal kot bi moral.Vendar po instalaciji NOD32 jih je našel 22 virusov in tudi modemska povezava se ni več samodejno vklučevala.
Toliko za sedaj,če najdem kaj novega izveš takoj.
Nazaj na vrh
Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2004 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na http://www.esecurityplanet.com/views/article.php/3316511 se najde marsikaj zanimivega v zvezi z virusi. Med drugim tudi tabela odzivnosti AV programov na nove viruse.

H:M Anti-Virus Program
06:51 Kaspersky
08:21 Bitdefender
08:45 Virusbuster
09:08 F-Secure
09:16 F-Prot
09:16 RAV
09:24 AntiVir
10:31 Quickheal
10:52 InoculateIT-CA
11:30 Ikarus
12:00 AVG
12:17 Avast
12:22 Sophos
12:31 Dr. Web
13:06 Trend Micro
13:10 Norman
13:59 Command
14:04 Panda
17:16 Esafe
24:12 A2
26:11 McAfee
27:10 Symantec
29:45 InoculateIT-VET

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 02, 2004 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK. Tukaj ne gre za najljubši AV ,ampak za najučinkovitejšo zaščito,ki je dosegliva. Če ima kdo izkušnje z instalacijo večih AV, naj jo objavi in bomo primerjali,kako se je določen AV obnesel.Najslabše je ,če si 100% prepričan, da si varen pred virusi. Vem da noben AV ni popoln,vendar bi rad našel konbinacijo,ki se dopolnjuje-tako da postane popolna,ali vsaj zelo zanesljiva.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni