|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2007 11:26 pm Naslov sporočila: Obnovljene kartuše ali nove? |
|
|
Za probo sem kupil eno obnovljeno kartušo (se mi zdi da prink za bežigradom v Lj, oz. nekaj podobnega).
Barva se mi zdi bolj siva kot črna, izpisuje z manjkajočo črto, predvsem pa me je motilo da so kontakti oksidirani (temen baker) z globokimi luknjicami.
Kakšne so vaše izkušnje z obnovljenimi kartušami in reklamiranjem?
Še bolj pa me je šokiralo, ko sem potem kupil originalno hp kartušo in so kontakti pravtako oksidirani (baker temne barve) z luknjicami v njih!?!.
Kartuša (ki je služila ene dve leti) katero sem menjal je imela kontakte bleščeče bakrene barve brez kakršnih koli sledov obrabe (kaj šele luknjic).
Ali je to ponaredek ali hp obnavlja lastne kartuše in jih prodaja kot nove)
Gre pa za "starejši" printer hp deskjet 690C, ki služi samo za občasno printanje doma...
Kakšni komentarji?
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2007 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oksidiran baker je zelen. Če pa je bolj temen je pa verjetno že malce starejši ali pa ni bil pravilno skladiščen in je to pospešilo staranje. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz kartuš ne obnavljam, niti ne kupujem obnovljenih.
Raje si kupim set "Napolni si sam" in si lepo napolnim kartušo, ko se pojavijo znaki pomanjkanja črnila. Kupil sem en deci črne ter po 30ml C, M in Y barve in v miru tiskam (nekje 1500 strani na leto).
S HP in Lexmark imam dobre izkušnje pri polnjenju, res pa ne tiskam ravno fotografij.
Univerzalna črnila za neko znamko odsvetujem. Naj na bo plastenki napisana Vsaj oznaka kartuše, kateri je barva namenjena.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam samo original. Uničil sem si že en canon printer s ponaredkom (včasih ne printam nič cel mesec).
Ko sem si kupil novega in opazil, da ima zelo dobro čiščenje glave pred in tudi med printanjem sem poskusil še na tem s ponaredkom in še tega skoraj uničil. Da je bila glava OK sem se trudil 1 uro.
Raje dam nekaj € več za barvo in mirno spim. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se ne ukvarjam z "home made tankanjem" kartuš. Če bi bila sila bi mogoče napolnil kakšno HP kartušo, ki imajo hkrati s kartušo tudi zamenljive dize - nozzle, ker običajno pri HPju skupaj s kartušo zamenjaš tudi te.
Nikakor pa se s tem ne bi igral pri kakšnih Canonih, Epsonih in podobnih, ki imajo stalne in ne tako lahko zamenljive (pa tudi drage) stalne "šprice" ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejs Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Epson SC 740 (od leta 99) in že od začetka uporabljam konkurenčne (Jih ne polnem sam.) kartuše, ker ga ne uporabljam pogosto, se mi zgodi da se zasušijo, dvakrat dam na čiščenje in je potem spet OK. Na začetku sem kupoval Pelikan, zdaj pa čim cenejše ki jih dobim in vse dela vredu (Opomba: zadnje čase ne printam več fotografij.).
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz uporabljam HP deskjet 690C in sem (že - zelo malo tiskam) dvakrat kupil obnovljeno kartušo, samo črno. Ne spomnim se točno znamke, kupil pa sem pri IGMA v LJ. Pozna se, da ni original. Črnilo se bolj razliva na papirju, pa tudi drugačen vonj ima. Kartuša pa vseeno dolgo traja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz na Canon ip4000 od novega uporabljam pelikan brez problema ali razlik v kvaliteti. 50% ceneje. Sem pa pri prejšnjem (i550) polnil s kompletom tintatisk in mi je po letu in pol crknila glava (barve so se začele prelivat) ampak sem v tem času prihranil za nov printer in še malo več, tako da se mi je vseeno splačalo.
Se pa ne splača kupovati kakšne no-name preveč poceni stvari. Kartuše znanih firm - pelikan, geha itd-- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgoraj sem pozabil napisati:
Lexmark in HP imata tiskalne glave na samih kartušah. Če gre kaj hudo narobe pri polnjenju (pozimi sem po nesreči v HP glavo natočil črnilo za Lexmark), gre kartuša v smeti in se notri vstavi nova originalna. To je tudi glavni razlog, da ne maram raznih Epsonov, Canonov,... , kjer je glava na tiskalniku.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
to je sicer res, ampak slaba stran tega je dvojna cena vsakič ko menjaš kartušo. Se ne splača. Preverjeno po dveh canonih, ta zadnji teče BP že preko 2 leti original kartuše so bile samo prvi set (ob nakupu) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
to je sicer res, ampak slaba stran tega je dvojna cena vsakič ko menjaš kartušo. |
Ni res. Poudarek je na "HUDO narobe". Kartuša preverjeno prenese vsaj 50 polnjenj (brez rutinske površnosti).
Mimogrede, tista HP kartuša je prenesla polnjenje z Lexmarkovim črnilom in jo uporabljam še sedaj.
Ni pa Lexmarkova barvna kartuša prenesla, ko sem v Yellow rezervoarček natočil Magenta barvo . Pa tiskanja na suho tudi HP kartuša ne prenese. Pri izrednih dogodkih se torej menja kartušo in je mir. Tega si pri tiskalnikih z vgrajeno glavo ne da privoščiti, stroški za kartuše ali barve pa vseeno obstajajo. Zato zagovarjam tiskalnike z glavo na kartušah (HP, Lexmark).
Edina slabost je pravzaprav ta, da grafični vmesnik ne kaže dejanskega nivoja črnila, ampak kaže ves čas prazno kartušo. Zato je treba pri tiskanju več strani hkrati malo spremljati tiskanje in ga prekiniti ob prvih znakih pomanjkanja barve.
LP,
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha...sem spregledal da polniš HP ....to je drugo. Sem mislil kupovati vedno nove---to se ne splača |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2007 9:50 pm Naslov sporočila: Vsak po svoje boga moli. |
|
|
Vsak po svoje boga moli. Jaz kupujem samo obnovljene kartuše pri firmo COSMO
http://www.cosmo-crnila.com/podjetje.htm in se mi zdi, da dalj trajajo kot originalne, nimam problemov, cena cca 50% od originalnih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
conpajle Neznanec

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 9:51 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: LJubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 10:44 am Naslov sporočila: Obnovljene in kompatibilne kartuše so ok |
|
|
jest sem pa kr dobr zadovoljen z obnovljenimi ali kompatibilnimi kartušami. Bil sem v trgovini Prink na Dunajski 59 pa so ful prjazni pa cene so tud ok in tudi glede reklamacij ne delajo nobenega problema. [slovenščina je zame španska vas] pa sem da so si končno aktivirali svojo internetno stran prink.si.
Printajte poceni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Internetna stran je bolj tako - tako. Ni cen, pa tudi večino kartuš ne najde. Upam da je v trgovini bolje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni