|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Rookus Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Jun 2007 10:28 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 10:49 am Naslov sporočila: Problem z ekranom...NUJNA POMOČ!! |
|
|
Zdravo, pred 4imi dnevi sem si kupil nove dele za kompa, grafo Nvidia Geforce 7800 GT 512mb Golden Sample in ekran Flatron L1953HM, regulator hitrosti ventilatorja, in procesor Intel Core CPU 6320, in inštaleral igre... da bi jih seveda igral... Slika je bila odlična in seveda tudi hitrost nasploh windowsa, nakar sem pa šel igrat igre... igral sem kakšno uro brez problemov, potem pa mi je zamrznila slika, in slika je bila popačena... resetiral sem kompa, in sedaj vedno ko ga prižgem, od takrat naprej je nekaj sekund čisto vredu slika, nakar pa ima nekakšen black-out, da bliskne slika, nato pa se slika spet popači ko premikam ikone, odprem start meni, odpiram mape, resize-am ali premikam mape itd. Tud iger več nemorem igrat... PROSIM POMAGAJTE!! Ker nujno rabim kompa... Hvala za vnaprej.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Oj
Na prvi pogled kaže na to, da imaš probleme z grafično. Za začetek mogoče daj tastaro notri, da se prepričaš, da ni problem drugje. Če bo slika pri stari grafični pravtako nagajala, imaš problem na procesorju - ali se ti pregreva - če ga nisi dobro namestil/pravilno nanesel paste/imaš ventilator na premalo obratov, ali pa je napajalnik prešibek (manj verjetno).
Če pa bo slika pri stari grafično ok, potem so pa možnosti, da se ti grafična pregreva (prepričaj se, da se ventilator na njej vrti), ali je napajalnik prešibak, da bi jo poganjal, ali pa je problem z driverji (to je še najmanjši problem - pač daj gor ene starejše).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rookus Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
aha, stara grafična kaže enako... kaj pa če je možno to, da nisem menjal stare matične plošče? mogoče ne sprejema te grafe... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Ah, malo verjetno, še posebej, če ti je že delala...oglej si malo temperature procesorja. Sicer se računalnik ponavadi resetira, če je CPU pregret, vendar poskusiti ni greh. Če ti s staro grafično isto nagaja, potem problem najverjetneje ni v novi grafični. Mogoče si ob montaži zmajal kakšen kabel...malo preveri kontakte, ram... V končni fazi lahko probaš še s starim procesorjem in novo grafično...samo ne priporočam ti preveč menjav procesorja, hitro se kaj poškoduje pri montaži hladilnika  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Matična plošča tu zelo verjetno nima vpliva.
Poskusi zamenjat monitor z drugim. Ali pa tega poskusi ga izklopit in vklopit iz elektrike.
In malo bolj se potrudi in drugič lepše napiši...
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rookus Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2007 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha..oprosti če sem kaj grdo napisal .. hmm, sedaj sem probal star procesor not in staro grafično not, in vidim da ni bilo napake... ko pa sem dal spet nova dela not, pa mi dela brez napake... se pravi, da je problem rešen... verjetno je bilo kaj z prahom ali pa kaj hehe... hvala vsem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni