|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
IlMagicoTotti Neznanec

Pridružen-a: Sre 06 Jun 2007 9:14 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 9:27 am Naslov sporočila: spust napetosti 5V v 1.8V DC in 2.8V AC |
|
|
Pozdravljeni. Sem laik na področju elektronike, zato me zanima, če bi mi lahko kdo razložil, kako izvesti pretvorbo napetostnega vira 5V v analogni vir 2.8V ter digitalni vir 1.8V, ki ju potrebujem za napajanje image sensorja. Zanima me, na kakšen način in s kakšnimi elementi se izvede pretvorba. Max tok, ki ga potrebujem po pretvorbi je 100 mA, max potrebna moč pa okoli 250 mW.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabiš lahko npr. napetostne regulatorje LM317
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisto iz 5 na 1.8V lahko narediš z analognim napetostnim regulatorjem, kot je napisal mi747, lahko pa uporabiš malce bolj učinkovite DC-DC pretvornike.
Večji problem bo s tistimi 2.8V AC... Kakšno frekvenco potrebuješ? Obliko signala? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hi-End Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Višnja Gora
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 11:22 am Naslov sporočila: Re: spust napetosti 5V v 1.8V DC in 2.8V AC |
|
|
IlMagicoTotti je napisal/a: |
.... napetostnega vira 5V v analogni vir 2.8V ter digitalni vir 1.8V, ki ju potrebujem za napajanje image sensorja.
|
Uporabljena pojema analogni vir in digitalni vir, vzbujata nekaj vprašanj. Pri digitalnem viru, gre vedno (kadar gre za napajanje) za enosmerno napetost. Pri analognem viru pa je napetost lahko enosmerna, ali pa izmenična. Kolikor poznam tovrstne senzorje, je napajanje v obeh primerih enosmerno, le da sta napajalni veji ločeni, med drugim tudi zaradi motenj. V tem primeru rabiš enostavna regulatorja z nastavljivo napetostjo. Morda bi za začetek bil uporaben tudi LM317 za vsako od vej/virov. _________________ Music is a part of my life, DIY is my life ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni