www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup spajkalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vizzzi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2003 14:37
Aktiv.: 0.19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 12:21 pm    Naslov sporočila:  nakup spajkalnika Odgovori s citatom

Po 1. maju nameravam v Gradz v Conrada po spajkalnik. Zanima me, kateri spajkalnik priporočate? V mislih imam Erso (Analog 60), cena v Austriji 33.000, gledal sem tudi spajkalnik od Volcrafta (LS) cena 15.000.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa po 1. maju? Cool

Vsekakor Erso, če že želiš imeti spajkalno postajo z mnogo lučkami in ostalo šaro. Razlika v ceni je občutna, vendar še enkrat trikrat premisli, da ti kasneje ne bo žal. Po drugi strani pa je res, da tudi tisti spajkalniki od Voltcrafta (oz. kdorkoli jih že dela) niso ravno slabi. Za amatersko uporabo je pa tako ali tako vseeno (beri: npr. izdelava 2-3 radijskih postaj letno).

LP in čimbolj ugoden nakup, Andrej

vizzzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po 1. maju zato, da ne bo treba carine plačat.
Ersa pa zato, ker ni problem dobiti konic zanje, medtem ko za Volkrafta ali karkoli že pa verjetno težje. Rabim ga pa precej več kot le za par vezij letno.

Napišite malo svoje mnenje o teh postajah, da bom vsaj približno vedel, kaj kupit.
Nazaj na vrh
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš, da bo po 1.maju v Avstriji ceneje kot pri nas, se seveda motiš. Razen, če seveda ne stanuješ v MB ali še bližje meji. Cene bodo popolnoma enake oz. vsaj konkurenčno primerljive. Seveda pa lahko naletiš na razprodajo. K ceni izleta dodaš še vinjeto, gorivo, cestnino (iz LJ cca. 8 kSIT). Mislil sem pač, da se hočeš izogniti plačilou DDV-ja Wink

Tudi sam sem imel v mislih kaj več kot par vezij letno. Npr. 3 psk postaje ali 3 mikrovalovne 0if postaje ali 3 spektralne analizatorje Wink

Sam sicer ne vem, v čem je praktična razlika med kvalitetnim in estetsko dovršenim spajkanjem z magnastator W61 (Weller) in pa npr. Wellerjevo WSD 81 postajo. Razen v ceni seveda in da je slednja primerna kot novoletno darilo...

Baje pa ljudje po novem raje kupujejo Erso kot Weller (glej npr. debate na elektroda.pl). Predvsem kar se konic tiče.

LP

iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam s Kstrotom , čeprav mi Weler služi že dvajset let povprečno po deset ur na dan. Resnično so ti stari Welerji neuničljivi. Za hobi pa se mi zdi razmetavanje denarja za ta, tako draga spajkala, saj tudi tisti cenejši opravijo delo enako kvalitetno.Pa tudi stopinja gor ali dol pri spajkanju ne napravi velike razlike.Pri špicah je pa mnogokrat pomembnejši način spajkanja , kot recimo njena kvaliteta.Vse konice imajo namreč zaščitno plast na svojem površju in včasih jo po nepotrebnem uničimo(neprimerno čiščenje , trda voda, premajhna moč spakajlnika). Zato velja počakati na kakšen ugoden popust , mislim pa da tudi spajkala ne carinijo na carini Wink
Nazaj na vrh
matej
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00
Aktiv.: 1.14
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivjo.
To, da se spajkalniki ne cerinijo nikakor ne drzi!Logicno, da se vse carini.Cakati na 1. pa se mi zdi izguba casa.Res.Ne vem koliko krat hodite v avstrijo, da se niste opazli kaj se dogaja na mejah.
Sam sem doma 2km od meje.Vecino krat pa hodim cez prehod Sentilj(vcasih tudi cmurek) in povem vam ,da carinike boli k.... kaj vi vozite preko.Meje so ze sedaj odprte.Saj nihce nic ne pogleda.Edino kaj vidis je to kako ti z roko pokaze ,da lahko gres naprej.

l.p.
Nazaj na vrh
matej
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se to.
V gradz je najbolje iti kar po avtocesti.Vinjeto lahko kupis za najmanj tri dni stane pa 1900sit.
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ERSO ?Kupi rajai kakano SELEKTRO ali WELER dosti boljai nakup !SELEKTRA se segreje do 300 stopinj v manj kot minuti ! Cool
Nazaj na vrh
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matej je napisal/a:
Zivjo.
To, da se spajkalniki ne cerinijo nikakor ne drzi!Logicno, da se vse carini.Cakati na 1. pa se mi zdi izguba casa.Res.Ne vem koliko krat hodite v avstrijo, da se niste opazli kaj se dogaja na mejah.
Sam sem doma 2km od meje.Vecino krat pa hodim cez prehod Sentilj(vcasih tudi cmurek) in povem vam ,da carinike boli k.... kaj vi vozite preko.Meje so ze sedaj odprte.Saj nihce nic ne pogleda.Edino kaj vidis je to kako ti z roko pokaze ,da lahko gres naprej.

l.p.

Ni ravno tako; kakšen zafrustriran carinik lahko tudi novorojenčku v pleničke pogleda, če je vstal na nepravo nogo.

matej
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se je ze tudi zgodilo da so nam kaj nasli.(pred leti,sedaj res ne gledajo nic)
Potem mu pa samo reces ,da ne bos placal carine in da izdelek raje vrnes nazaj v trgovino.Carinik te bo spusto nazaj v avstrijo.Ti pa samo gas na naslednji mejni prehod Cool
P.S.:danes zjutraj sem za teto cigarete cez mejo vozo(pa ne okol govort) Twisted Evil

l.p.
Nazaj na vrh
vizzzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2004 7:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!
Sej nakup spajkalnika ni edini razlog za odhod v Avstrijo (kolega bo kupil nekaj večjega). Verjetno bom vzel kar Erso.
Sem pa za hec poslal na Conrada v Slo vprašanje, kakšne bodo cene za ta konkreten spajkalnik po 1. maju. Čakam na odgovor. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni