|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2004 9:44 pm Naslov sporočila: ADSL slaba izkušnja |
|
|
V sredini decembra (končno) smo tudi na drugi lokaciji v podjetju zamenjali klicni ISDN dostop z ADSL-jem (telekom je namreč kar dve leti nadgrajeval centralo na tem področju ) Takoj po zagonu je stvar delala "100 na uro" Konec leta je začela stvar blokirat delovanje je bilo celo slabše kot analogini dostop. Včeraj uporaba interneta ni bila več možna Kot prvo sem klical na siol. Prvi nasvet je bil reset modema - izključi ga za 5minut. O.K. če prav sem to storil najmanj 5x sem stvar ponovil. Stvar še vedno ne gre. Kličem ponovno - odmaknil sem ruter ter se le z enim PC-jem konektal direkt. Ponovno kličem Siol. Ok opraterju povem uporabniško ime ter IP PING v obe smeri "odličen" Siolov odgovor. Gospod pri nas je vse OK imate težave z PC-jem. Kaj zdaj ... kličem Telekom. Pride monter, s katerim se dobro poznava sicer je bil le "telefonist" Reče mi modem je vredo gorijo vse tri zelene lučke vsaj njegov nasvet ter klic kolega, ki je za ADSL. Le ta pride danes (prijazen dečko) s prenosnikom se priklopi - vidi ne gre ... ok zamenja modem nič sprememb ...sumi okvaro v centrali. Seveda je šel takoj v "akcijo"
poklical me je ca žez 15 min. V centrali ni nič narobe Siol ima omejeno brzino na portu za to področje (katero so ravnokar vključili z vključevanjem večjega števila uporabnikov pa naj bi bilo ozko grlo ravno to ) - stvar naj bi rešili danes oz. jutri zjutraj...
Bom videl bom poročal... v glavnem tokrat od mene en "+" za telekom ter eno veliko črno piko za Siol
P.s.
Še ta zanimivost; poslušanje radia z Winamp-om je potekalo praktično normalo - tudi elektronska pošta je šla - a stran je odprlo le po sreči
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2004 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni je nekaj časa prejšnji mesec adsl čudno delal, sicer je bil download dober, kar se kazaa tiče, internet pa je občasno komajda delal. Npr dopoldne vse normalno, popoldne kakšni dve uri pa skoraj nič, zvečer spet v redu.
Mogoče je bil občasno krivec tudi PC sedaj pa, ko sem ga končno spravil v red, pa ni več problemov. Tisti na siolu, ki so na 080 1000 včasih nimajo pojma. Enkrat mi je eden narekoval take nastavitve, da je bilo potem še veliko slabše kot prej...Tako da...
No ja, včasih si pa lahko kakšne težave privoščijo, brez težav skorajda ne gre. Jaz sem z adsl v glavnem zelo zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
repi_ Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 22:21 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2004 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz osebno sem z ADSL-jem kar zadovoljen. Sicer je pa enako kot pri vsaki stavri - lahko bi bilo še bolje.
Bi pa bilo zanimivo videti kako primerjavo z drugimi ponudniki (tu mislim predvsem na stabilnost), saj o ostalih slišim veliko več pripomb. Pa naj to ne zveni kot reklama. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2004 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ne spada v to temo ampak vseeno: v našem kraju bodo končno nadgradili centralo in jaz sem seveda interesent za adsl. Zanima me pa predvsem, vaše izkušnje z oddaljenostjo modema od centale in hitrostjo prenosa? Ker jaz sem kar nekaj kilometrov (kabla) od centale! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Sre Apr 07, 2004 8:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Pri vsej stvari z ADSL me zanima tole: a je res potreben ISDN,da lahko dobiš ADSL priključek,ali je to samo pri nas(v Sloveniji).Bral sem namreč,da je bil ADSL narejen za analogno linijo in da ISDN sploh ni potreben.Ali ve kdo kaj več o tem ,in ali bi mi to pojasnil?Lepo prosim za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Apr 07, 2004 9:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Za adsl ni nujno potreben isdn, pri nas pa je pač taka politika in odločitev telekoma, da adsl brez isdn ne moreš dobiti. Mogoče se bodo kdaj premislili, ampak če pomisliš kako majhna razlika je naročnina med analogno in isdn telefonijo, ... potem ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hi-End Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Višnja Gora
|
Objavljeno: Sre Apr 07, 2004 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razlika med analogno in digitalno (beri ISDN) telefonijo je res minimalna, je pa to del politike Telekoma, da bi čim več ljudi vzelo ISDN.
Jasno - tržna logika.
Za ADSL ni potreben ISDN, ker nima nič skupnega. ADSL uporablja povsem drugo pasovno širino kot ISDN. V Sloveniji pa po politiki Telekoma ne moreš imeti ADSL-ja brez predhodnega ISDN-ja. Spet je tukaj zadaj denar in cenovna politika Telekoma.
Pa še to - jaz čakam na ADSL že več kot dve leti in pol, pa še vedno ni nič znanega kdaj pride k nam. Smo pač za ene "bogu iza leđža"  _________________ Music is a part of my life, DIY is my life ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Apr 07, 2004 9:08 pm Naslov sporočila: siol, telekom in ADSL |
|
|
Siol in telekom sta stopila skupaj, naslednja strokovna razlaga za laike pa je z siolove strani o nujnosti ISDN priključka.
"ADSL deluje v Sloveniji na osnovi sodobnejšega omrežja, zato moramo vsakomur hkrati z vzpostavitvijo ADSL-a priključek tehnično dograditi, saj je le tako možno zagotoviti brezhibno delovanje te storitve.
V Sloveniji je uporaba ADSL zasnovana na frekvenčnem spektru, na katerem deluje tehnologija ISDN. Hkratno delovanje nove storitve na enostavnih telefonskih priključkih in na ISDN priključkih, ki so med seboj nekompatibilni, bi namreč lahko povzročalo večje motnje v delovanju te nove storitve."
Isti frekvenčni spekter na starih telefonskih žicah, ki jih za ISDN frekvenco pa ni potrebno menjat!? Zato pa ponujajo ADSL za 4 tolarje. Tudi na naši firmi imamo že dolgo ISDN, ADSL-a pa še ne moremo dobit čeprav imamo že dolgo naročenega,ker telekomu sedaj manjka še tisoč drugih stvari, ki prej sploh niso bile problem. Važno je bilo samo to, da smo jim plačali za ISDN priključek (2).
Drugo bo pa potem ko se bo nekomu na telekomu pač nekaj dvignilo ali bo slučajno enkrat v bližnji prihodnosti dobre volje. To je peč monopol in proti vetru ne gre. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni