|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:17 am Naslov sporočila: težave pri prenosu na mp3 predvajalnik |
|
|
Najprej se opravičujem če tema ni uvrščena v pravo rubriko ampak ta se mi je zdela najbolj primerna.
Težava pa je v tem. Imam mp3 predvajalnik Creative Nano plus (1G) in ko začnem na njega prenašati podatke mi slednje prenaša zelo počasi včasih tudi 200bytov/s. Glede na to da naj bi bil ta predvajalnik podpiral usb 2.0 je to krepko prepočasi.
Iz kjega pa kopira povprečno 7M tako da tukaj naj mu še bo.
Še to z usb-ji na računalniku ni nič narobe ker na navaden usb ključ kopira s pravo hitrostjo.
Je že kdo imel tako težavo? Kaj svetujete, možne napake?
Hvala za odgovore! _________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale podforum bo cisto v redu.
Morda gre samo za napacno napisan program za prenos ali firmware v napravi ? Po tvojem opisu sodec ni prav nic narobe z napravo, le podatke sprejema nekoliko pocasi.
USB 2.0 omejuje hitrost prenosa zgolj navzgor, torej predpisuje teoreticno najvecjo, nikakor pa ne predpisuje najnizje meje in posledicno ni nobena garancija za hitorst prenosa. Tudi delovanje necesa drugega hitreje ne implicira, da bi moral tudi tvoj predvajalnik delovati hitreje (en Yugo ne bo sel nic hitreje zato, ker lahko gre BMW na avtocesti 250 km/h).
Na splsno je zapisovanje v flash precej pocasnejse kot branje iz njega. Razmerje je sicer nekam nizko, a tako pac je. Ce najdes nekoga, ki mu isti predvajalnik konsistentno prenasa podatke hitreje, potem svojega reklamiraj. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj no-name USB player piše z cca 350 kB/s. Če si se zmotil in mislil 200 kilo bajtov in ne bajtov, potem je to lahko da normalno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
No najprej eden popravek gre za predvajalnik Creative Zen nano plus (sicer to ni najbolj pomembno).
drugače sem naložil novejši firmware pa zadeva ne deluje nič boljše.
mucek: nisem se znotil
Pa če ima še kdo tale predvajalnik a lahko pove kakšne hitrosti dosega? _________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
200 B/s je premalo. na netu piše, da dosegajo 1,7MB/s.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mestu reklamiral predvajalnik to je lahko neka napaka na predvajalniku. Si mogoče preizkusil predvajalnik na drugem računalniku če tam dela OK potem je problem na tvojem PC-ju. Lahko da se IRQ usb-ja tepe z drugo napravo preveri ali ima enek IRQ tudi katera druga naprava na tvojem PC-ju _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi z IRQ-ji je vse uredu. Očitno mi nič drugega ne preostane kot da poiščem račun in zadevo reklamiram.
Hvala vsem za odgovore! _________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni