www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri napajalniku za tiskalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jackal
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14
Aktiv.: 0.62
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri napajalniku za tiskalnik Odgovori s citatom

Crknil mi je zunanji napajalnik za tiskalnik. Sestavljen je na osnovi čipa UC3842.

Napajalnik sem samo prestavil iz ene vtičnice na drugo - in od takrat več ne dela.

Sem preiskal forum, kjer je bil napisan en "recept" za popravilo napajalnika na osnovi tega čipa, samo zgleda te teme ni več.

Premeril sem vse diode in so vredu. Kondenzatorji ne izgledajo napihnjeni, optokopler 817 je tudi cel, MOSFET prav tako.
Zamenjal sem UC3842 in sedaj dobim na izhodu 4v in 8V. Moral bi pa dobit 15V in 32V.
Tako mi ostane sumljiv samo še TL431 (nastavljiva napetostna referenca)

Ima mogoče kdo še kakšno idejo kaj bi lahko šlo narobe?

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je to HPjev tiskalnik ? Sprasujem zato, ker imam doma en HPjev napajalnik od enega tiskalnika (nisem vprasal od katerega modela), ki ima specificirano izhodno napetost 15V in 31V (ce se ne motim), katerega lahko dobis za 0 EUR, ce ti kaj pomaga. Ima en tak hecen konektor, ki ni videti pretirano standarden Laughing Napajalnik je deloval, ko je sel tiskalnik v odpis/smeti.
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ga ravnokar izbrskal iz omare: 32V 500 mA, 15V 530 mA. Gor je nalepka od HPja, nic pa ne pise kaksnemu printerju je bil namenjen.
Jackal
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tiskalnik je HP. Konektor je pa spodaj na sliki.

Na napajalniku pa še piše +32V (500mA MAX) in +15V (530mA MAX).

Če gre za enak napajalnik, takoj menjam vsaj za :union: ali :lasko:

konektor.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  78.98 KB
 Pogledana:  3 krat

konektor.jpg

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni to Hp deskjet 3745? Imam ta tiskalnik in ima isti konektor,žal pa še deluje :lol:tiskalnik mislim
Jackal
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ima cela serija 3xxx enake napajalnike.
Gre pa za tiskalnik HP DeskJet 3845.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj prepričan sem, da se mi nekje valja tak adapter. Če ga najdem, ti sporočim. (iskal bom jutri - danes grem v nočno)
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2007 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od mene ga definitivno lahko dobis za :lasko: Laughing Dobra valuta. Po sliki vidim, da je tudi konektor cisto enak, ne le specifikacije (zanimivo - za prenosnike so pri HPju nekaj spreminjali konektorje v zadnjih letih).

Silvo je doma cisto zraven tebe, ce pa ga ne bo nasel ali ce zelis imeti rezervo (jaz ne premorem nobenega takega tiskalnika, tako da napajalnika ne potrebujem), me kontaktitraj na ZS.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2007 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za prevoz iz Gorenjske do Koroške se pa lahko obrnete name Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni