www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sušilni stroj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
O.K.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Sep 2007 21:35
Aktiv.: 0.04
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2007 10:01 pm    Naslov sporočila:  Sušilni stroj Odgovori s citatom

Ker sem porabil že vse ostale možnosti, se obračam na tale forum, kot zadnje upanje.Potrebujem programator za sušilni stroj še iz prejšnjih časov.Če ga kdo slučajno ima in ga lahko pogreša, se že vnaprej vljudno zahvaljujem.

DSC00693.JPG
 Opis:
Model stroja
 Velikost datoteke:  140.35 KB
 Pogledana:  7 krat

DSC00693.JPG

DSC00696.JPG
 Opis:
Še programator
 Velikost datoteke:  142.2 KB
 Pogledana:  5 krat

DSC00696.JPG

DSC00695.JPG
 Opis:
Programator
 Velikost datoteke:  124.35 KB

DSC00695.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator izgleda brez kakšne hujše poškodbe. Domači servis ni dobra rešitev?
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšno podobno sem imel v pralnem stroju in sem poskusil sam popraviti.Pa je težko,bi moral imeti vsaj še en programator za rezervne dele.Če ne bo šlo,da bi vprašal serviserja,če ima ekvivalenti programator.
Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi poleg "zašmelcanih" kontaktov rado crkne navitje (pogon programatorja). To je tista kovinska skodelica. Vzami ohm meter in preveri če je navitje dobro. Le tega lahko zamenjaš s skoraj katerim koli iz pralnih strojev. Pogoj je le, da je podobne oblike.

LP, Jani
Nazaj na vrh
O.K.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motorček je o.k. in tudi vse ostalo.Počena je samo plastika od gumba, ki pride v notranjost na veliki zobnik, s katerim ročno zaženeš stroj, da začne delovati.Lahko pošljem še sliko osi posebej, če kdo misli, da mi lahko pomaga.Zato se gumb, ki ga vrtiš vrti v prazno, programatorja pa ne moreš spraviti v fazo, da bi vklopil motorček in začel vrteti kontakte.Upam, da sem bil dovolj jasen, bom pa probal zadevo še danes poslikati.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doibro bi bilo slika.Mogoče bi se dalo zalepiti s lepilo UHU allplast,ki se rahlo topi plastiko in fiksiraš zobnike na osi.Ali pa uporabiš UHU Repair ali powerkit tole
Nazaj na vrh
O.K.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, sem poslikal programator od znotraj.Na mestu, kjer je označeno je plastika počila in se sedaj vrti v prazno, tako da ne more obrniti tistega velikega črnega zobnika, pod katerim so kontakti, ki naredijo stik, ko zobnik obrneš ( vklopi motorček in potem naprej po programu).
Ali mogoče kdo pozna kakšnega serviserja v okolici M.Sobote, ki je šraufal Ei Niš in ostalo iz Yuge.Če bi bil Gorenje, verjetno ne bi bil problem.

DSC00699.JPG
 Opis:
Os z plastiko
 Velikost datoteke:  31.51 KB

DSC00699.JPG

DSC00698.JPG
 Opis:
Programator od znotraj
 Velikost datoteke:  137.76 KB
 Pogledana:  4 krat

DSC00698.JPG

Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pri nekaj podobnih prog.od Gorenja prevrtal osovino skupaj z plastiko in dal skozi eno trdo žičko in zakoval, da ni gledalo ven pa je še kar nekaj časa delovalo.
LP Srečko

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni