www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mozilla firefox
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 21, 2004 4:23 pm    Naslov sporočila:  Mozilla firefox Odgovori s citatom

V službi sem imel težave z IE na enem slabšem računalniku z Win98. Za štos sem poskusil naložit zgoraj omenjen browser. Moram reči, da sem bil prav navdušen nad njegovim delovanjem. Naložil sem si ga celo na svoj PC. Wink Smile (Sem sicer uporabnik Netscapa) Firefox je free naložil sem ga tudi na Filemanager med "programske pakete". Po velikosti ga ni nič (ca. 6M) ima tudi odlično orodje za blokiranje nadležnih pop oken. Še domača stran .
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 22, 2004 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Našel sem tudi slovensko verzijo. (pripeta na Filemanager ) Instalacija ni potrebna - arhiv se le razpakira nap. v "Program files" in stvar že funkcionira Shocked Very Happy . Obstaja tudi verzija za Linux (frenki Wink ) ...Klik ....
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 22, 2004 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo o tem sem že razmišljal, vendar mi NS kar OK dela in nisem imel potrebe po nekih menjavah. Po napisanem pa bom vsekakor poskusil da vidim kako se obnaša Wink .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 22, 2004 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Firefox sem testiral danes cel dan. Vrjetno bo ostal kar moj prevzet brskalnik. Wink Pri instalaciji je potrebno še namestiti flashplayer sicer določene stvari na nekaterih straneh niso vidne. Tukaj pri nas se ni prikazovala ura. Vsebino arhiva slovenske verzije se le razpakira na disk ter stvar že funkcionira. Wink Sam nisem znal "dodati" flasplayer-ja. (pri instalaciji namreč "ni videl" da je na disku tudi Firefox kajti le tega sem le skopiral - ne instaliral) "Čez" sem zapeljal še instalacisko angleško verzijo. Sedaj je Shockwave ter Flashplayer "videl" Firefox. Verzija je vseeno ostala slovenska.
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2004 3:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ga uporabljam že nekaj časa in mi je zakon. Še posebno uporabna se mi zdi funkcija odpiranja novih Tab-ov tako da držiš tipko control in klikneš na povezavo. IE se lahko skrije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2004 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz testiramo Firefox in zadeva se obnese precej bolje kot Mozilla, Netscape ali IE. Le eno pripombo imam: Firefox nima novičarskih skupin - ali jih pa jaz ne znam nastaviti...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2004 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En nasvet: Novi TABi se lahko odpirajo tudi s srednjim gumbom miske.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2004 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno mi je čedalje bolj všeč. Glede na to, da je skoraj ni nič se vrjetno na njo ne "lepi svinjarija" z neta. V primeru, da jo bi karkoli povozilo se lahko le prepiše vsebina iz arhiva čez. Nima sicer vgrajenega orodja za pregled flash -ov (kot je nap. ura na forumu) Instalirat je potrebno flashplayer. Če se uporabi slovenska verzija katero sploh ni potrebno instalirat flashplayer pri instalaciji ne zazna Firefox-a. Nevede se mu pot v "plugins" poddirektorija kjer je instaliran.
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2004 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po par dneh dela z njim me še najbolj moti "download manager" . Sicer pa prav spodobno dela Very Happy .

Lp, Frenki

firefox.png
 Opis:
Firefox Linux
 Velikost datoteke:  84.04 KB
 Pogledana:  40 krat

firefox.png

Nazaj na vrh
MrPizza
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 11:17
Aktiv.: 0.24
Kraj: Okolica MB

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 29, 2004 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jurem je napisal/a:
Tudi jaz testiramo Firefox in zadeva se obnese precej bolje kot Mozilla, Netscape ali IE. Le eno pripombo imam: Firefox nima novičarskih skupin - ali jih pa jaz ne znam nastaviti...

Lp
Jure

Res je nima novicarskih skupin, tudi IE nima novicarskih skupin, te odpira preko Outlook expresa, ce se prav spomnim.
Podoben programcek kot Outlook express pa je Thunderbird, ki je prav tako free, le ta pa vsebuje novicarske skupine.

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 30, 2004 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj so to novicarske skupine? Embarassed
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2004 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Firefox ima tudi zanimivo možnost izbire gumbov menujev ... itd

Kliknete na Orodja->Možnosti->Teme Od spodaj je povezava

Poišči nove teme Tam najdete ogromno menujev z različnimi gumbeki. Prepričen sem, da si vsak uporabnik lahko najde primernega za svoj okus Wink

jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2004 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ule,

novičarske skupine so po angl. newsgroup-e.

LP
Jure
Nazaj na vrh
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2004 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda, da bo tala mala zadevica postala tudi moj "default brouser". Dobro si tole priporočil Silvo.

lp
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 08, 2004 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem še jaz poizkusil omenjeni brskljalnik pa moram reč da sem zadovoljen. Zanima me če kdo ve kam netscape shranjuje bookmark-e, ker jih nikjer ne najdem?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni