www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

KKL USB interface

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
toncibalonci
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12
Aktiv.: 1.52
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 6:29 pm    Naslov sporočila:  KKL USB interface Odgovori s citatom

Ali mogoče kdo ve za kakšen načrt za KKL-USB interface,po možnosti z takimi elementi ki so dobavljivi pri nas! Naročat elementov iz tujine se najbolj ne izplača ker poštnina stane več kot pa elementi!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V sorodni temi kak dan nazaj sem navedel link do njega. A tale ni dovolj dober? Material zanj pa mislim, da brez težav dobiš iz domačih logov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki hvala,ampak tega poznam,nevem pa kje naj dobim L9637? Če imš kako idejo mi prosim sporoči!!
Nazaj na vrh
gofr
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Dec 2006 17:33
Aktiv.: 0.08
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 29, 2007 9:30 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

Ti vmesniki se na Ebayu dobijo že od 40€ naprej, mislim da domača proizvodnja res ni smiselna razen če te zadeva res zabava
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pristaš tega da sestavim čimveč sam, ker itak dobiš za kupit prav vse če ne drugje iz kitajske.Nič lepšega kot delujoč obd vmesnik za svoj avto, ker iz tega itak ne boš delal profita oz se boš naučil dosti več kot če bi vmesnik kupil. Za omenjeni KKL driver tudi mene zanima kje dobit, imam naročene ene podobne za drugo verzijo vmesnika; ko dobim in sestavim bom videl če funkcionira tudi za to (Frenkijevo) varianto, ki mi je bolj všeč
Nazaj na vrh
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fricky,

Kolega je vmesnike naročeval kar v HTE-ju (farnell). Če ne dobiš ravno teh malo poglej še druge. Niso sicer pin kompatibilni a s kolegom sva ugotavljala, da je delovanje popolnoma enako.

Kot drugo je pa problem s temi KKL vmesniki. Predvsem zato, ker moraš najti precej generično programsko opremo, ki z vmesnikom deluje. To ponavadi pomeni, da lahko preko OBD-ja napake sicer čitaš vendar se pri tem vsa znanost konča. Če hočeš spreminjati parametre ali kaj podobnega skoraj vedno potrebuješ programsko opremo, ki je pripravljena za poseben tip vmesnikov (zelo znana ali pa zaželena je VAG-COM kombinacija).

Če vseeno ne najdeš čipa pošlji ZS.
Nazaj na vrh
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fricky,ali mi lahko pokažeš svojo verzijo??
Nazaj na vrh
R.P.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26
Aktiv.: 0.41
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2007 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima če bi se dalo obstoječi KL kabel (shema v prilogi) dograditi v KKL kabel.
Vem da so narejeni kabli postali dokaj poceni tudi ponaredki ki podpirajo CAN, vendar vseeno je kdo zasledil če se da obstoječo shemo dogradit iz KL v KKL.
Pa še to kakšne izkušnje imate z Kitajskimi HEX-USB+CAN kabli.

dual_k_l_line.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  47.77 KB
 Pogledana:  30 krat

dual_k_l_line.png

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni