|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 10:20 pm Naslov sporočila: Orodje za elektronike |
|
|
Ima mogoce kdo priporocilo za kvalitetno orodoje, ki bi ga moral imeti vsak elektronik: pincete, scipalke (ne vem zakaj sem sedaj pomislil na tiste za nohte... majhne so in mocne hehe), ploscate klesce in nekaj za lupit male zicke.
Ne gre za profesionalno uporabo zato prosim za zmerne cene. To kar imam sedaj ... me spravlja ob zivce (ok, ze 15 let ce sem iskren). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej v Justa na Brnčičevo. Imajo precej robe, poleg vsega imajo še otvoritveni promocijski popust. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, bom. Hvala...
Vsi predlogi dobrodosli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm.. Orodje kupujem namesto spominkov. Nekateri imajo fetiš ogled tržnice in pokopališča, jaz pa na popotovanjih kupujem orodje. Najbolj sem navdušen nad nekimi ključi, ki sem jih kupil na češkem pred kakimi 25 leti.
Raj za nakup pincet je pa semenj v Friederichshafnu _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočilo? hmm, ne kupuj poceni tega pravila sem se naučil v svoji več kot 20 letni praksi, še vedno me včasih malce zanese, da kupim kakšno poceni stvar, kar pa kmalu potem obžalujem ...
Ker se z elektroniko ukvarjam profesionalno (od tega živim) si ne upam več privoščiti cenenega in posledično slabega orodja, se ne obnese.
Za amatersko uporabo je še vedno večinoma dovolj, če uberemo srednjo vrednost, nižje ne priporočam. Nekateri denar znosijo v gostilno, nekateri ga pokadijo, nekateri hodijo na potovanja, nekateri kupujejo nove avtomobile ... nekateri pa smo nori na orodje in celo zasvojeni z njim
Nasvet:
Izvijači in elektro klešče obvezno UNIOR, višji cenovni razred in hkrati visoki kvalitetni razred orodja.
Orodja za elektrotehnike: v HTE imajo veliko izbiro malih klešč in pincet, pa še kaj bi se lahko našlo.
Izogibaj se orodja iz raznih Hofer, Bauhaus, Interdiskont in podobnih prodajaln, seveda lahko v Bauhaus in Baumax menda lahko kupiš tudi Unior orodje, prav tako v Merkur lahko kupiš Unior in ceneni kitajski krš. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne potrebuješ veliko, da ugotoviš, zakaj dobro orodje. Ko ti neko ceneno orodje dela težave, namesto da bi bilo v pomoč, krepko premisliš glede naslednjega nakupa, pa naj bo za delo ali hobi. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z Rebrom, da je od težko-kategornega orodja UNIOR še vedno špica. Od finega orodja pa raje glej za firmami KNIPEX, Bernstein, Wiha, ipd.
Ne kupuj niti kakšnih kompletov, torbic ali kovčkov. V njih bo gotovo pol stvari, ki jih ne boš uporabljal. Kupi raje posamične kose, ki ti bodo pri nabiranju in preizkušanju pred nakupom najbolje sedli v roko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Poceni orodje je v glavnem pol curka vredno. Kvaliteto dobiš, če vzameš znano firmo. Načeloma pa se slabo orodje vidi že na oko. Površine niso ostre in gladke, in imajo sledove obdelave. Tudi embalaža je lahko znak kvalitete. Kupuj to kar potrebuješ, ne pa celega kompleta ali kovčka. Preberi navodila za uporabo. Večina finih ščipalk ima napis: za bakreno žico do 2 mm (ali nekaj podobnega). Z ščipanjem železa tako orodje takoj uničiš. Najbolj uporabljano orodje imej v dveh kosih. Načeloma se pri pravilni uporabi ne bi smelo, ampak včasih se le zlomi.
Saj se da delati in kaj narediti tudi z poceni orodjem. Če pa je dela malo več, pa zgubiš toliko časa, da se ne splača.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Odlične kleščice za fino delo so te: http://www.piergiacomi.com/
Jih imamo v firmi, vsak svoje.
Pincete pa mislim da so iz avtotehne ali nekaj takega - tam, kjer se da kupiti tudi konice za wellerja. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno tele klešče (na sliki na zgornjem linku) ima HTE večkrat na razprodaji za smešno ceno. Za več kot pol nižjo ceno kot isti model v IC. So pa samo za rezanje bakra.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi te uporabljam. Pa še ročaji lepo dišijo
Najpomembneje je, da klešč ne posodiš prijatelju, ki se z njimi spravi krajšati zajlo za bicikel  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri ščipanju vijakov M3 se te klešče (ne nove, se razume) zlomijo. Preizkušeno večkrat.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zastopnik za ta orodja je elektrospoji@siol.net . Je na naslovu Stegne 25, Lj. Imam en komplet izvijačev in je vredu.
Prej je bil v Hte sem kupil klešče za žičke. Mogoče imajo še, to ima ročaj iz plastične oranžnočrn. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70800.20
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni