www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Printer HP F375 ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2007 4:52 pm    Naslov sporočila:  Printer HP F375 ? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Toliko že vem, da poceni nakup ni vedno dober nakup. Enkrat sem že poceni kupil enoto printer-scanner-photocopier Lexmark za starih 20.000.- Sit in sem ga po pol leta vrgel proč. Ne bi rad šel dvakrat na led.

Zato vas sprašujem za podobno napravo firme HP F375

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=1129148&lc=de&cc=de&dlc=

ali kaj veste o njej. Ravno rako se dobi poceni za 65 EUR (ne bom povedal kje, da ne bo reklame, če pa hoče kdo vedet, naj me vpraša privatno), kar je približno isto kar sem pred leti vrgel proč.

Izkušnje koga izmed vas s to napravo bi mi bile dobrodošle da se lažje odločim bodisi za bodisi proti.
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2007 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HP ima čuden podajalni mehanizem. Vse je v redu, kuvert pa ne prebavlja najbolje. Vedno se zataknejo v vodilo, takoj za tiskalno glavo, zato se ukrivijo navzgor k tiskalni glavi. Slednja se zatakne in na silo zmečka robove kuvert, mimogrede pa jih še popacka s črnilom.
To je edina slaba izkušnja s HP PSC 1410 (praktično enak predhodnik od F375).

Vse ostalo pa je pohvalno in po letu in pol deluje brez problema. V kartuše točim HP barvo "napolni si sam". Sem zelo zadovoljen.
Ah, ja - piskajoč napajalnik Whistle :angr: sem utišal Silenced tako, da sem na 230V napajalni kabel dodal stikalo Cool .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drcine
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 13:22
Aktiv.: 0.45
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2007 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
V kartuše točim HP barvo "napolni si sam".

Zanima me če so za to "napolni si sam" potrebne kakšne posebne kartuše, ali so te standardne tudi dobre.. Pa še koliko stane ta HP barva za polnjenje, koliko te pride vse skupaj (sklepam da ceneje kot nabava novih kartuš).

lp, drcine
Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2007 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te kartuše se polnijo z injekcijo zato ponavadi originalne zadoščajo(za polnenje uporabiš tisto luknjico, ki je namenjena dotoku zraka na vrhu. Bolj so lahko problemi z elektroniko, saj imajo nekateri tiskalniki v kartušah čip, ki sporoča da je bila porabljena in jo potem tiskalnik zavrne.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HP in Lexmark se nič ne pritožujeta. Poleg tega imata tiskalne glave na samih kartušah. Če se karkoli zalomi (jaz sem enkrat magenta barvo natočil v yellow rezervoarček Rolling Eyes ), se preprosto kupi drugo kartušo. Ampak to se ne zgodi pri vsakem polnjenju. Kartuša zdrži zelo veliko polnjenj.

Epson-u je treba po polnjenju resetirati kartušo z nekakšnim "bresalcem". Tiskalna glava je del tiskalnika in vsakršna površnost pri polnjenju pomeni nakup novega tiskalnika.
Zato imam raje Lexmarke in HP-je.
LP,
Igor

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2007 1:54 pm    Naslov sporočila:  Slišim Odgovori s citatom

Slišim, da ima ta printer najmanjše kartuše s samo 5 ml črnila, kar menda zadostuje za 100-150 listov. ALi to drži?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni