|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2007 4:52 pm Naslov sporočila: Printer HP F375 ? |
|
|
Pozdravljeni,
Toliko že vem, da poceni nakup ni vedno dober nakup. Enkrat sem že poceni kupil enoto printer-scanner-photocopier Lexmark za starih 20.000.- Sit in sem ga po pol leta vrgel proč. Ne bi rad šel dvakrat na led.
Zato vas sprašujem za podobno napravo firme HP F375
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=1129148&lc=de&cc=de&dlc=
ali kaj veste o njej. Ravno rako se dobi poceni za 65 EUR (ne bom povedal kje, da ne bo reklame, če pa hoče kdo vedet, naj me vpraša privatno), kar je približno isto kar sem pred leti vrgel proč.
Izkušnje koga izmed vas s to napravo bi mi bile dobrodošle da se lažje odločim bodisi za bodisi proti.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2007 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
HP ima čuden podajalni mehanizem. Vse je v redu, kuvert pa ne prebavlja najbolje. Vedno se zataknejo v vodilo, takoj za tiskalno glavo, zato se ukrivijo navzgor k tiskalni glavi. Slednja se zatakne in na silo zmečka robove kuvert, mimogrede pa jih še popacka s črnilom.
To je edina slaba izkušnja s HP PSC 1410 (praktično enak predhodnik od F375).
Vse ostalo pa je pohvalno in po letu in pol deluje brez problema. V kartuše točim HP barvo "napolni si sam". Sem zelo zadovoljen.
Ah, ja - piskajoč napajalnik sem utišal tako, da sem na 230V napajalni kabel dodal stikalo .
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drcine Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 13:22 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.45 Kraj: Moravče
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2007 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
V kartuše točim HP barvo "napolni si sam". |
Zanima me če so za to "napolni si sam" potrebne kakšne posebne kartuše, ali so te standardne tudi dobre.. Pa še koliko stane ta HP barva za polnjenje, koliko te pride vse skupaj (sklepam da ceneje kot nabava novih kartuš).
lp, drcine |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Te kartuše se polnijo z injekcijo zato ponavadi originalne zadoščajo(za polnenje uporabiš tisto luknjico, ki je namenjena dotoku zraka na vrhu. Bolj so lahko problemi z elektroniko, saj imajo nekateri tiskalniki v kartušah čip, ki sporoča da je bila porabljena in jo potem tiskalnik zavrne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
HP in Lexmark se nič ne pritožujeta. Poleg tega imata tiskalne glave na samih kartušah. Če se karkoli zalomi (jaz sem enkrat magenta barvo natočil v yellow rezervoarček ), se preprosto kupi drugo kartušo. Ampak to se ne zgodi pri vsakem polnjenju. Kartuša zdrži zelo veliko polnjenj.
Epson-u je treba po polnjenju resetirati kartušo z nekakšnim "bresalcem". Tiskalna glava je del tiskalnika in vsakršna površnost pri polnjenju pomeni nakup novega tiskalnika.
Zato imam raje Lexmarke in HP-je.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 1:54 pm Naslov sporočila: Slišim |
|
|
Slišim, da ima ta printer najmanjše kartuše s samo 5 ml črnila, kar menda zadostuje za 100-150 listov. ALi to drži? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni