|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toncibalonci Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12 Prispevkov: 331 Aktiv.: 1.52 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 10:13 am Naslov sporočila: Golf IV se sam zaklepa |
|
|
Golf IV 1.9 TDI letnik 2000,se sam zaklepa,ampak ne vedno! A mogoče kdo ve kje je napaka? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
pri temu golfu poGlej kontakte pri ključavnici na voznikovi strani...tam je bil 1x pri nas problem... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
VW, SEAT in verjetno Skoda imajo tako napravljeno elektroniko, da se avto po dolocenem casu sam zaklene, ce kljucev ni notri. Oz. Ce avto odklenes ampak ne gres vanj se sam zaklene.
Ce je to, to potem je povsem normalno _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toncibalonci Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12 Prispevkov: 331 Aktiv.: 1.52 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avto ima dajlinsko zaklepanje,a je mogoče tu kaka fora?? Pa avto se sam ne zaklene vedno,amapak kdaj se mu zazdi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti je imel sodelavec podoben problem na Toledotu. Vzrok so bili poškodovani kabli na giblivem delu med vrati ter karoserijo na voznikovi strani. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R.P. Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.41 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napaka zna biti v ključavnici, in sicer slabi loti na mikrostikalih oksidirani kontakti v stikalih, oksidirani kontakti konektorja lahko pa je tudi voda v sami klučavnici.
Vsekakor bi bilo dobro avto priklopiti na tester in locirati na katerih vratih je težava, najverjetneje so to voznikova vrata. _________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam enak problem pri pasatu (1.9 TDI let.1999), vzrok pa je v vratnih mikro stikalih, ker se mi tudi notranja luč ne prižge, ko odprem vrata (po vožnji). Ko ga odklenem se normalno prižge notranja luč. Probaj odpret sovoznikova vrata ali zadnja vrata ali peta vrata. Meni sedaj po dežju lepo deluje, ko pa se osuši pa spet ista pesem. Zgodilo se je tudi, da sem odprl vrata in se je po 20 sek. vklopil alarm, ali pa, ko sem se vsedel za volan in nisem takoj vžgal avto da me je zaklenil notri. Če ne bi imel ključa pri sebi ne bi mogel ven! Zato vedno pazi da ne boš pri brskanju po avtu po pomoti pustil ključ na sedežu, zaprl vrata in se ti zaklene ti pa nekje daleč od rezarvnega (mogoče bo potem delovala varianta z mobitelom?)!
Malo eksperimentiraj pa boš videl, če imam prav.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
no_name Neznanec

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 20:44 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Lesce
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daljinsko zaklepanje pri VW in podobno deluje tako, da ko avto odklenemo z daljincem in če v 20s ne odpremo vrat se avto ponovno zaklene. Če se vrata odprejo v roku 20s se avto sam ne zaklene več(to je en sistem varovanja če bi slučajno ponevedoma sprožili odklepanje z ključi v žepu...).
Avto zaznava ali se vrata odpro ali ne preko mikrostikala, ki je v ključavnici. Okvara tega mikrostikala je pri VW skoraj standardna.
Sam sem se z tem problemom srečal na l.03 Polo. Lokalni serviser je rekel da lahko menja samo komplet ključavnico v višini ~150€; lokalni avtoelektronik je rekel, da ima neoriginalna mikrostikala za vgradnjo, vendar delo+stikalo+garancija stane 60€, če pa bi mi prodal samo stikalo pa 40€. Tako da sem sam razdrl ključavnico, vzel ven mehanizem, kupil novo mikrostikalo za 1,2€, malo predelal, vgradil in fertig. Deluje odlično že 1,5 leta, ko pa crkne mi je pa postopek znan.
LP Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni