www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

odklep avta z mobitelom....deluje
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila:  odklep avta z mobitelom....deluje Odgovori s citatom

Ja, težko verjetno, ampak je...deluje... Vozim med drugim ženin avto in sicer opel zafira 2004 letnik...
Poskušal sem ga odkleniti z mobitelom.... avto je bil pred hišo, žena z original ključem daaalleeeččč vstran...okoli 6km Smile
poklicala sva se, jaz sem na telefonu preklopil na prostoročni pogovor, ona pa je v bližini mikrofona svojega gsm-ja pritiskala na ključu odklepanje in sicer na sekundni interval...glej ga zlomka, avto se odklene po minuti poskusa...
Preverjeno, to deluje...LP!

sixkiller
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10
Aktiv.: 0.75
Kraj: Čatež / Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kakšen način pa ima potem za odklenit (IR verjetno ne)?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Question Question Exclamation Question Exclamation
čudo tehnike tole...
Kateri način prenosa uporablja daljinec? RF, IR, UZ,...?
A lahko to komu demonstriraš? (Sokrat je v tvoji bližini)

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se boljse: Sokrat ponuja karton piva za stavo, da to ne deluje (jaz priskrbim avto in pripadajocega daljinca, za katera sem preprican, da nimata dodanih nobenih "izboljsav", sicer pa normalno delujeta, kar bomo pred izvedbo tudi preverili). Moj bo tudi vsaj en od obeh GSM aparatov, uporabljenih v preizkusu (po zelji lahko kar oba). Pijem :lasko:
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprejmem stavo! tudi občinstvo dobrodošlo! Daljinec ni predelan, prav tako sprejemnik v avtu ne... ni pa IR daljinec, normalno...
Sokrat, s kje si ti? Lahko se zmenimo, pa četudi dam jaz za pivo in demonstriram...Smile

integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z zanimanjem čakam na dvoboj in rezultate!
lp

aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat organizira...Smile
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi jaz bi rekel da po vseh pravilih teorije to ne more delati...ne rečem da se koda daljinca "ujame" v mobitel (sama koda je nizke frekvence) ampak naj mi en razloži kako se na sprejemnem delu ta koda nazaj modulira na 433M, kolikor sprejema avto?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tukaj ni trika, jaz sem poskisil in po dobri minuti...--KLIK--in vrata se odklenejo.... Rolling Eyes
Sicer pa bo sokrat organiziral srečanje baje... Twisted Evil

P.S: pivo bo! :union: :union: :lasko:

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče se je pa čisto slučajno v bližini našel še nekdo ki je odklenil svoj avto ---in obenem tvojega... Twisted Evil ne bi bilo prvič - na žalost
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
tudi jaz bi rekel da po vseh pravilih teorije to ne more delati...ne rečem da se koda daljinca "ujame" v mobitel (sama koda je nizke frekvence) ampak naj mi en razloži kako se na sprejemnem delu ta koda nazaj modulira na 433M, kolikor sprejema avto?

No, zakaj bi sploh spekuliral - mene zanima dovolj mocno, da sem pripravljen prispevati pivo (oz. se zrtvovati pri pitju Laughing ). Ce se ti zdi (ne)verjetno, potem prispevaj v nagradni sklad na eni ali drugi strani ali pa - se boljse - pridi se sam pogledat kako se bo zadeva iztekla.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

definitivno sem pristaš poskusa. Če bom uspel, potem pridem in tudi prispevam, seveda. Me pa vseeno zanima teoretična plat eventuelnega uspeha...zato pa sprašujem...
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz vidim eno teoreticno moznost, zato bi rad zagotovil preizkus pod zgornjimi pogoji (da sem preprican v delovanje komponent). Nima smisla razglabljati - bomo preizkusili, pa bo najkasneje po dobri minuti jasno ce deluje.
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehehe.... fantje, če ne drugo, se vsaj na hitro dobimo in kakšnega spijemo.... Laughing
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje stvar deluje tako, da frekvenca oddajnika (daljinca) s svojim oscilatorjem vpliva kot motnja na oscilator v mobitelu, seveda potem ta to "motnjo" prenaša do drugega GSM-a, v tem pa se motnja prenaša iz oscilatorja v okolico in to je to.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni