|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
TIBET Član

Pridružen-a: Čet 13 Sep 2007 23:39 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.75 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 3:46 pm Naslov sporočila: Merjenje temperatur in krmiljenje |
|
|
Se opravičujem, če mogoče odpiram novo temo,ampak prejšna naj bi bila zaključena saj, ni bilo vač odgovorov.
Vezje za merjenje temperatur sem izdelal, in mi lepo deluje( [url=www.anotherurl.com/therm/schematic.htm]), nato pa sem poiskušal stvar nadgraditi, vendar mi negre.Želel bi narediti sledeče:
-v odvisnosti od zunanje temp. bi krmilil mešalni ventil,recimo pri +5 in več, bi v sistem pošiljal 45*C toplo vodo, pri +5 in manj- do 0*C bi pošiljal 55*C, pri nič in manj*C bi bil ventil popolnoma odprt,
iščem kakšen načrt, pa nič ne najdem.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nacrt za kaj ? Za tako unikatno izmisljotino, kot je tvoja, ga seveda ne bos ansel, je pa na Internetu malo morje shem za vklop solenoidov z elektroniko (tudi na tem forumu). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TIBET Član

|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pane? Kdo pa pravi, da taka univerzalna izmišljotina nebi bila idealna zame. Tudi za krmilja ki se kupijo je nekdo moral eksperimentirati, da je prišel do končnega izdelka. Mi lahko gdo garantira, da je kupljeno krmilje idealna rešitev zame.
Tudi kombinirane peči še izdelujejo, čeprav vsi vemo, da na ELKO ni zadovoljivega iskoristka. Zgleda, da jih delajo za naivneže.
No ja, bom že kaj našel.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem ze precej brskal za PID regulacijo centralnega ogrevanja ampak je bolj ubogo
Ravno nekaj podobnega zanima mene  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelel sem reci, da so zahteve tako specificne, kot ce bi hotel avto, ki ima motor od BMWja, volan od Yugota in vsak del pleha druge barve, menjalnik pa v bistvu ni menjalnik ampak je namenjen upravljanju CD playerja. Saj ne recen, da ne bi komu tak avto prisel prav (enako kot tvoj komplet specifikacij za regulacijo ogrevanja), le pricakovati, da je ze na voljo je nekoliko iluzorno ...
Obstaja pa cel kup nacrtov gradnikov sistema, kakrsnega imas v mislih, po sestaviti jih je potrebno skupaj. Pravis, da merjenje temperature in (domnevam) s tem termostat ze imas, potrebujes torej se elektroniko, ki bo upravljala z ventili glede na stanje termostata. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TIBET Član

|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2007 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Točno to. Rabim kakšen načrt, ki bi krmilil mešalni ventil.Rabim samo namig, kje naj iščem, ker dozdaj nisem našel nič uporabnega.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2007 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Recimo tukaj ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni