www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Blokirana internetna povezava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 27, 2004 8:58 pm    Naslov sporočila:  Blokirana internetna povezava Odgovori s citatom

Najprej lp

Zadnjih nekaj dni imam tezave s povezavo na internet. Ce je slucajno kdo imel podobno tezavom, bi mi prisel prav vsak namig saj meni ze zmanjkuje idej.
Priklopljen sem na Telemachovo kabelsko omrezje, ki je dosedaj dobro delovalo vsaj pol leta. Zadnji 5 dni pa mi Okna trdijo, da nimam povezave. Se pa ne spomnim, da bi cesarkoli spreminjal. Imam Win XP in Thomsonov modem, ki je preko mrezne kartice povezan na racunalnik. V navodilih je glede nastavitev napisanega zelo malo. Skratka vse mora biti na @avto@ in zadeva dela. Firewall je izklopljen (tisti v XPjih in osebni). Pomoc na Telemachu sem klical ze dvakrat. Tipi pravijo, da modem sploh ne zahteva IP stevilke.
Je pa tu se ena zanimivost. Ce uporabim zivo verzijo Linux-a (Knopix 3.3) internet dela. Shocked Ce modem povezem preko USB-ja ne dela niti preko Linuxa.
Torej ni tezava v povezavi. Z driverji za modem sem ze poizkusil. Mrezno kartico pa XP-ji prepoznajo sami.

In sedaj? ZIVEL LINUX

lp, Danijel
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2004 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaka 2-3 dni opažam podobno, sploh v dopoldanskem času. Stvar običajno zašpila, če izklopim povezavo prek proxy-ja, ampak brzina pa ni tista taprava.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2004 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa smo spet na svetovnem spletu.

Na 20GB particijo sem naložil nove XPje in sedaj vse dela normalno. Torej je bila res software-ska napaka. Zdaj se moram le odločiti katero verzijo brisati, da bi čim manj bolelo. Rolling Eyes

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2004 9:06 pm    Naslov sporočila: icon_cool Internetna povezava Odgovori s citatom

Tudi jaz imam Thomsonov modem in mi je enkart že naredil tako kot tebi in nisem mogel vredu vzpostavljati povezave.
Poizkusi na modemu pritisnit tipko za reset (mala luknjica na hrbtni strani) modema.
Pri meni je pomagalo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni