|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
simmik Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:39 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.03 Kraj: Prestolnica
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2007 8:09 pm Naslov sporočila: Krmiljenje koračnih motorjev z PC |
|
|
Mene pa zanima, če je kdo že delal s kakim krmiljenjem koračnih motorjev preko PC.
Gre se mi namreč za to, da bi naredil napravo, ki bi izrezala določeno obliko, ki bi jo zrisal v A-cadu. Torej bi se naprava morala gibati po X in Y osi in to s pomočjo koračnih motorjev.
Zanima pa me, če je že kdo delal oz. se mu sanja kako bi izvedu interface (program) med PC in koračnimi motorji oziroma natančneje med A-cadom->vmesnik->naprava (koračni motorji).
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2007 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taka naprava se imenuje CNC naprava. O tem je bilo že veliko napisanega na forumu. Malo preglej stare teme. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2007 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsaka ti čast, da si me spravil v smeh .
Mene samo zanima kaj bo človek, ki niti ne ve kar rabi počel s to napravo in kako bo jo šele sestavil.
Sicer pa Silvo pojdi v napad in mu povej kera pravila ni upošteval in ...
Pa brez zamere
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simmik Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:39 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.03 Kraj: Prestolnica
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2007 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
matej je napisal/a: |
Vsaka ti čast, da si me spravil v smeh .
Mene samo zanima kaj bo človek, ki niti ne ve kar rabi počel s to napravo in kako bo jo šele sestavil.
Sicer pa Silvo pojdi v napad in mu povej kera pravila ni upošteval in ...
Pa brez zamere
l.p. |
No lepo da ti je smešn, me nadvse veseli.
Jest točn vem kaj potrebujem od naprave in poznam tud cnc naprave. Samo men ne koristi npr. mach3 program za krmiljenje ampak moram narediti svoj interface (v bistvu samostojen program v Win z uporabniku prijaznim videzom, ki zna na eni strani komunicirati z A-cadom na drugi pa krmiliti napravo). Zanimal me je če je kdo kej takega že počel, da ne bi po nepotrebnem okrival tople vode, pa še časovno sem zelo omejen.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2007 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj, ampak občutek omam, da ne loćiš med CNC napravo in programsko opremo, ki tako CNC napravo krmili.
Da ne bo nepotrebnih nejasnosti (za razliko od tebe, mi namreč ne vemo kaj ti potrebuješ), bolj natanko opiši to svojo napravo. Opiši kakšne so pravzaprav razlike med njo in CNC napravo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2007 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi ti sigurno lehko pomoga, samo če te pu stvari ne razmim ke bi sploh rad meja od nas.
Fajn se me , aja ke pa te tooti kraj prestolnica je ?
Moderatorje prosim, da pustijo, da si nov udeleženec vsaj poskuša prebrat zgornji del posta in če je toliko pameten, da bo vedel kaj mu hočem povedat, si zasluži tudi nadaljnjo obravnavo.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni