|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vimc Član

Pridružen-a: Tor 06 Nov 2007 7:53 Prispevkov: 54 Aktiv.: 0.25 Kraj: SLOVENIJA
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2007 8:00 am Naslov sporočila: Antenski adapter |
|
|
Imam avtoradio (avdi-kaseta) ki sem ga zamenjal s pioneer (CD) sedaj mi pa nedela tuner.
Mislim da ima avdi antenski ojačevalnik že vgrajen , antena pa se mu po vsej verjetnosti nahaja na zadnji šipi.
Zanima me a mi kdo zna povedat kakšen adapter antenski potrebujem da mi bo delal tuner.
HVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rajko Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.42 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2007 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj misliš, da je antena na zadnji šipi? Antenski priključki za avtoradio so standardni in "pašejo" za vse avtoradie. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se ti je pa samo iztaknila antena ko si tlačil nov radio v avto. Drugače je pa konektor standarden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
če je antena na šipi je skoraj gotovo elektronska, kar pomeni da rabi napajanje. Antenska priključka za radie sta samo dva - eden je malo ožji, drugi širši. Adapter dobiš v vsaki elektronski trgovini, ker obstaja samo eden (ali pa greš nekam v avtoelektriko ti ga bojo gotovo dali zastonj). Najprej seveda preveri če imaš anteno sploh notri in če je priključeno napajanje za ojačevalec. Če imaš ISO konektor, je tukaj razpored sponk:
http://www.justkenwood.co.uk/stock01/iso.asp
je pa za vse enako |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nevednez Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36 Prispevkov: 226 Aktiv.: 0.95 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
audi ima original ojačevalec antenskega signala ki se nahaja v neposredni bližini antene. Napajan preko "remote" izhoda blaupunktovega (original) radia. Poišči kabel in g priklopi na remote (plavi kabel iz pioneerja) za napajanje. Kabel naj bi bil črne barve cca 0,5-0,75mm2 in se (govorim po spominu) drži antenskega kabla.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni