|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Jul 15, 2006 9:22 pm Naslov sporočila: Računalnik se nekaj krat resetira, preden pride v windowse |
|
|
Če sem postavil temo v pravi forum, bomo še videli. Mogoče je napaka na strani Windowsov.
Torej. Kaj bi bilo lahko narobe, če se računalnik ob zagonu nekajkrat sam resetira, preden pride v Windowse. Resetira pa se med nalaganjem operacijskega sistema. Ko se pa enkrat naloži operacijski sistem, pa deluje zanesljivo in ne dela problemov.
Mogoče bi bil lahko problem v tem, da so nekatere komponente slabe in delujejo pravilno le, ko se malo segrejejo. Lahko pa da je kaj narobe z Windowsi. Seveda bi bilo precej lažje ugotoviti napako, če bi računalnik odprl in pogledal če je videti kaj sumljivega im mu za test pobral vse komponente ven. Pa da bi Windowse naložil na novo. Ker pa to ni moj računalnik in napaka ni zelo moteča, se tega ne lotim.
Me pa zanima, če je še kdo imel tak problem in kaj je bilo narobe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Jul 15, 2006 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem zelo podoben problem, ampak na prenosniku. Na začetku je delal brez problemov, čez nekaj časa pa niti nisem mogel več v windows, to se je zgodilo po parih dneh. V obupu, ker nisem iml več idej, sem inštaliral še Suse linux in je delal brez prblemov, v windows pa še zmeraj ni hotel.
Ker se je to zgodilo v manj kot 8 dneh so mi prenosnik zamenjali, sem pa pozneje vprašal kaj je bilo narobe in mi je serviser rekel, da je bil problem v procesorju (je rekel da odkar dela na servisu da je moral zamejati samo ene par procesorjev, ker je to tako redka napaka).
Je pa dokaj verjetno da je kaj narobe z windowsi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jul 15, 2006 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prah v kakem ventilatorju, problematični elektroliti na matični plošči, test spomina? Kaj pa dobiš v event logu?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Jul 15, 2006 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Prah v kakem ventilatorju, problematični elektroliti na matični plošči, test spomina? Kaj pa dobiš v event logu?
Lp, Frenki |
V event log nisem še pogledal. Bom v ponedeljek. Pa tudi mem test bom zagnal. Prah ne bi smel biti problem, saj je računalnik v čistem okolju. Je pa industrijska različica in ima nameščene filtre na ohišju, kjer se prečrpava zrak. Je pa postavljen na zelo neprijetnem mestu za ga odpirat, tako da elektrolitov za enkrat ne bom šel gledati. Procesor se spomnim da je Celeron 1.7Ghz, ostalga pa se ne spomnim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jul 15, 2006 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, če jeračunalnik starejši od enega leta, potem ne izgubljaj časa in preglej najprej elektrolite, ker je dejansko največja verjetnost, da je napaka tu. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jul 15, 2006 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kljub temu preveri ventilator na procesorju. Lahko je problem, da ne starta vedno tako kot je treba. V primeru, ko je opremljen z indikacijo obratov lahko povzroči takšno obnašanje. Ni pa vedno problematičen prah - pri cenejših izvedbah ventilatorjev (brez ležajev) je problematično vpetje rotorja.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Jul 16, 2006 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred enim letom sem popravil 4 take ventilatorje. Pri vseh so se zasušile puše, tako da se rotor sploh ni obračal. Popravil sem tako, da sem na pušo špricnil malo WD-40 in rotor vrtel, da se je puša ščistila. Nato sem WD-40 pobrisal in puše namazal z kapljico finega olja. Ti ventilatorji se vrtijo še danes.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Na novo naloži operacijski sistem. Po možnosti z formatiranjem diska. Zagotovo bo pomagalo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Na novo naloži operacijski sistem. Po možnosti z formatiranjem diska. Zagotovo bo pomagalo.
Jur |
To navadno pomaga. Windowsi ti na kulturen način pravijo, da jih moraš reinstalirati.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim da so izkušnje kar različne. Tako da ča ne bo sreče, mi lahko vzame kar nekaj časa. Danes nisem uspel preveriti, kar sem napisal da bom. Ker pa to ni prioriteta, bom postoril prej pomembnejše stvari. Ko se ga bom lotil, pa vsekakor sporočim kaj je bilo narobe, oz. vprašam še za kakšen nasvet, če bo potrebno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jul 18, 2006 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Reinstalacija windowsa ti ne pobere veliko časa. Če je z windowsi manjši problem, bo reinstalacija pomagala. Vsi instalirani programi bodo ostali. Vsekakor pa je potrebno očistiti in defragmentirati disk (opisano nekje drugje na tem forumu). Instalacija windowsa z formatiranjem ima dobro lastnost, da temeljito počisti disk.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reinstalacija windowsa ti ne pobere veliko časa. Če je z windowsi manjši problem, bo reinstalacija pomagala. Vsi instalirani programi bodo ostali. Vsekakor pa je potrebno očistiti in defragmentirati disk (opisano nekje drugje na tem forumu). Instalacija windowsa z formatiranjem ima dobro lastnost, da temeljito počisti disk.
Jur |
Poroblem je, ker nimam CD-ja iz katerega so bili nameščeni windowsi in verjetno ni vseeno, če bi šel obnavljat s kakšno drugo različico.
Sicer pa sem danes spet bil pri tem računalniku, pa se je ene 2x resetiral. Verjetno pa še na mesu, kjer windowsi še ne beležijo napak, saj v Event View-u ni bilo videti nobene nepravilnosti. Za več kot to pa si nisem še vzel časa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi mogoče zamenjat napajalnik. Enkrat je imel kolega isti problem,pa so mu na servisu menjali grafično , disk, ...pa je bilo isto sr__je. Potem sva doma zamenjala napajalnik in ni bilo več nobenega problema.
Pravijo da poskusiti ni greh  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Sob Jul 22, 2006 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dogodki, ki resetirajo računalnik niso skoraj nikoli zapisani v event logu. Glede na to, da se reseti dogajajo samo ob zagonu, bi rekel da je kriv software. Defekten hardware povzroča napake ves čas.
Za popravilo je potrebno ista verzija win.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Sob Jul 22, 2006 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Defekten hardware povzroča napake ves čas.
Jur |
Ni nujno. Ravno slabi "napihnjeni" kondenzatorji so tak primer. Sam uporabljam računalnik, ki ima napihnjene kondenzatorje na matični plošči. Če ga hočem zagnati, se ne zbudi. Po nekaj resetih pa pride do življenja. Ko pa se enkrat zažene, deljuje brez problemov. Ker imam v tem računlniku precej stvari, ki bi jih moral umakniti, če bi hotel pobrati matično ploščo ven, se mi pač ne da menjati kondenzatorjev. Če ga ne izklopim iz napajanja mi deluje brez napak in to že eno leto. Saj vem da ni pametno, da stvari ne popravim, samo se mi res ne da jemati plošče ven  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni