www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Povezava senzorja z krmilnikom Alpha 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Andriy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2007 13:10
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 9:50 pm    Naslov sporočila:  Povezava senzorja z krmilnikom Alpha 2 Odgovori s citatom

Zanima me kakšen temperaturni senzor naj uporabim, da bi ga povezal z krmilnikom Mitsubishi Alpha 2, gledal sem že industrijske merilnike a je cena previsoka, tako da bi rad kakšen kit komplet, gledal sem že: http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=354616

samo moti me ker je natančen na 2°C, sam bi ga imel rad z natančnostjo vsaj 0.5°C

To bi mi verjetno omogočil senzor KTY 10 ali Pt 100?

Sedaj vas prosim če mi pomagate najti kakšen kit komplet ali shemo s tem senzorjemin napetostjo od 0 do 10V.

Za odgovore že vnaprej hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 7:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja lahko uporabiš PT100 z petvornikom 4-20mA in ga potem priključiš na krmilnik ki ima analogni vhod.
Weidmuller

snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kakšno montažo potrebuješ pretvornik? Če imaš za zidno ti lahko uredim PT100 pretvornik z 4... 20mA izhodom. Z uporom 500R pa se pretvori na 2... 10V.

Lp
BOjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi npr. Analog devices AD592, in en upor v seriji. Ta senzor da 1mikroamp/K, in če uporabiš 10k upor, na njemu meriš napetost 2,73V pri 0 C ter občutljivostjo 10mV/C. Upor lahko tudi povečaš ter dobiš večjo občutljivost. Nato samo še softversko odšteješ 273 stopinj. Mora pa upor biti dosti točen.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni