www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Clio Bilabong 2003

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vimc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Nov 2007 7:53
Aktiv.: 0.25
Kraj: SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:13 am    Naslov sporočila:  Clio Bilabong 2003 Odgovori s citatom

A mogoče kdo ve, kakšen zgleda senzor za sprožitev airbag-a pri Cliu, ki naj bi se nahajal v pragu (pod vrati na levem boku vozila) .
Zanima me, če ga treba v primeru spožitve airbaga menjai ? Shocked

HVALA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne glede na to kako izgleda je v primeru sprožitve to treba menjati, skupaj z blazino in celotno napeljavo od senzorja do vreče. Nažalost Sad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer mi je nekdo rekel, da ga ni potrebno menjati, mogoče pa bi bilo potrebnu ugotoviti v kakšnem stanju je sedaj ta senzor
Pri tem bom moral ravnati prag ki se je pri tem deformiral Exclamation
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

glej---ne me držat za besedo, ampak kolikor je meni znano, so ti senzorji neke vrste "petarde" - eksploziva, ravno tako žice ki vodijo do vreče. In ker to pač explodira, je treba menjati.
Naj me kdo popravi, če to ni res (kar sploh ne bi bilo slabo)...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Senzor ni isto kot detonator.
Senzor zazna negativno pospešek ob zaviranju in sunek ob trčenju in potem sproži detonator. Senzor je ponavadi integriran skupaj z nadzorno elektroniko za airbage. Torej o čem je govora? Senzor ali petarda?

Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če senzor ni poškodovan potem načeloma ni potrebna menjava(čeprav osebno priporočam da je "za zihr"). Detonatorji se nahajajo v škatli skupaj z vrečo in tista škatlica (v volanu ali armaturki, tudi v sedežih...) je za enkratno uporabo. Ostala napeljava lahko ostane če v nesreči ni poškodovana (potreben pregled in test).

Imajo pa nekteri avtomobili senzorje negativnega pospeška v vseh treh oseh, ti senzorji pa se ponavadi nahajajo kar v avtomobilskem računalniku. Računalnik pa se potem na podlagi meritev odloči katere zračne vreče je potrebno aktivirati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mojem primeru je tako:
Ob nesreči se mi je levi del praga pod vrati vkrivil , pri tem pa se mi je sprožil airbag ki je nameščen v sedežu clia. sedaj pa me zanima če kdo ve kakšen senzor je to (mogoče vizualni prikaz-slikica), in kaj menite o menjavi, testiranju in o tem kako ugotoviti ali je odpovedal.
zanima me pa tudi kje točno je fiksiran v pragu in kako lahko pridem do njega ?

HVALA!
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj je tudi vprašanje, če ta senzor ni mehansko poškodovan zaradi deformiranja praga, jaz bi ga vsekakor zamenjal.
Izvleči pa lahko poskusiš tam kje je speljan kabel v prag. Po moje je zmontiran kar z notranje strani pri sedežu v prag, saj je samot a točka dosegljiva, tam so speljani tudi ostali kabli, ki gredo na zadnja vrata.
Ne vem, nisem mehanik, ampak v sredino praga je vrjetno težko namontirati senzor, saj se le ta karoserija vari z ostalimi deli in je potem vse zaprto.

Jaz vem, da imam za ćelno trčenje senzorje spredaj pri blatnikih, za stransko pa še niti nisem bil tako radoveden, ko sem speljeval kakšne dodatne kable po avtomobilu.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni