www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Resetiranje čarovnalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2004 7:00 pm    Naslov sporočila:  Resetiranje čarovnalnika Odgovori s citatom

Moj bivši (sedaj ga ima hči) čarovnalnik se občasno sam podre, tudi večkrat na dan. Poskusil sem ga oplaknit, pa je naredil isto, še preden so bili windowsi čisto do konca naloženi. Prej sem imel WIN 98 SE, zdaj pa XP, pa je stvar ista, tako da je očitno nekaj na HW strani.
Ali je kdo, ki "zna brati" tista sporočila o napaki - če sploh vsebujejo potrebne informacije, oz. kako se lotiti zadeve, ker se mi zdi mašine škoda, saj je procesor 1,7 G.

Hvala vnaprej in LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2004 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem podobne probleme, vendar se mi ni sesuval večkrat dnevno. Sesul se mi je enkrat v roku 14-tih dneh. Ponavadi mi je kar na lepem napisal sporočilo, da neka datoteka ne obstaja in to med zaganjanjem Windowsov. pomagala je samo še ponovna namestitev Windowsov.
Kasneje sem ugotovil, da je bil vzrok vseh mojih težav matična plošča.

V tvojem primeru bi najprej preveril ram lahko, da je kakšna celica zanič. Kakšna sporočila kot so "Error division integer by zeero" ali kaj podobnega. So lahko tudi simptomi nedelujočega rama.

V BIOS-u vklopi preverjanje rama, zagon bo malce daljši, ker bo ob zagonu preveril ali so vse spominske delice v redu. Če računalnik pri testiranju ne bo našel napake, lahko probaš še kakšno drugo matično plato.

Se pa strinjam, da imaš problem nekje v HW.

LP
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2004 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaj ram, ko boš imel pa že podrtega pa ga še temeljito prepihaj. Prah škodi Laughing tudi računalniku. Zna pomagat že, če boš rame populil ven, jih očistil in postavil nazaj.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2004 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat hvala, bom poročal!

LP
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2004 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na netu boš našel tudi veliko programov za testiranje RAM-a, saj so le ti ponavadi vzrok za Blue screen,Zanima me, koliko imaš RAM- in ali je le ta razdelejen ali ga imaš v enem slotu.
Sam sem odkril pokvarjen ram tako, da sem ga preprosto menjaval in dodajal.Imel sem namreč 64M x 3.
Lahko pa da je tudi kateri drugi dela strojne opreme.Torej, če ugotoviš, da ni problematičen RAM, pa daš iz PC-ja ven vse kartice in pustiš samo grafično.Potem spet dodajaš in vidiš, če se pri kateri od kartic pojavijo težave.Kar je integriranega na Osnovni plošči, pa diseblaš v BIOS-u.
Obilo uspeha.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni