www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Music controlled light show

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
not perfect
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 5:57 pm    Naslov sporočila:  Music controlled light show Odgovori s citatom

Odločil sem se, da bom naredil to:
http://www.metacafe.com/watch/825350/cool_music_driven_laser_pointer_light_show/

Dobil sem star zvočnik, tulec imam, lateks za membrano tudi, CD in kabel
Zvočnik nima kabla, ima le tri priključke
Ženski del kabla sem odrezal in notri so tri žice(modra, rdeča in bela)

Kako moram zdaj to zvezati?

P.S. Prosim ne pisat, da sem nevemkaj, da to delam Wink

Nazadnje urejal/a not perfect Sre Nov 28, 2007 8:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj ni koščka CD-ja prilepil kar na membrano zvočnika...

Za Žice pa ne vem, ker ne vem kakšen kabel imaš v mislih. Ampak pri treh žicah res ne more biti nekega problema poskusi vse kombinacije, saj so samo tri.

Malo sem ti tekst obarval - upam, da boš ugotovil zakaj.

Nazadnje urejal/a VolkD Sre Nov 28, 2007 8:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poskusil, ampak je glasba grozno tiha... Vse nastavitve imam na max. Rolling Eyes

P.S. Vem, zakaj si obarval - moja slovenščina ni ravno v redu... Bom poskusil pisati čimbolj po slovensko Wink

Nazadnje urejal/a not perfect Sre Nov 28, 2007 10:12 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tako bo pa za efektivno poganjanje tega zvočnika potreben kakšen ojačevalec, saj je očitno, da je izvor signala prešibak.

Nisi povedal kje dobiš ta signal !?

tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj priklopit na izhod kakšnega glasbenega stolpa...
Nazaj na vrh
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to je to... zvočnik sem dobil od "mrtvega" stolpa
In zdaj ga imam priklopljenega na računalnik...
Da bi kupil ojačevalec samo za to.. Laughing

Nazadnje urejal/a not perfect Sre Nov 28, 2007 10:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokler so aktivni (torej z ojačevalcem) računalniški stereo zvočniki v techtrejdu 1,5 EUR tudi nakup le-teh še nekako gre...

LP, Grega

p.s. Kitajci delajo za nas... Sam po moj m tud konektorjev ne bi za ta denar dobil...
Nazaj na vrh
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne mi zamerit, ampak kaj si hotel s tem povedat?

P.S. jaz mislim imeti ta zvočnik samo za včasih... Zvočnike že imam, ampak jaz jih ne bi uporabljal za lightshow Smile

P.P.S. zvočnik je 20W in 8Omega (piše na zadnji strani)

P.P.P.S. Zvočnik sem priklopil na ojačevalec in dela super! Smile
Tudi lightshow je dober Wink

Predlagam lock Wink

Nazadnje urejal/a not perfect Sre Nov 28, 2007 10:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni