|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 507 Aktiv.: 2.27 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:06 pm Naslov sporočila: DVI Problem |
|
|
Zadnje čase me vse [cenzurirano], skuril so se mi izhodi od audigy 2, sedaj mi pa še nov lcd monitor noče delat na DVI.
Zadeva je pa takšna:
Lcd je nov, prvi priklop na DVI, ni šanse da dela, vredu, sem mislil, da je kaj narobe z nastavitvami. Probal sem navaden crt monitor z vmesnikom, imam geforce 5700ultra, na kateri mi je crt monitor z dvi vmesnikom lepo zaznalo, in sem lahko v nview nastavitvah lepo nastavljal kakšno želim imeti kombincaijo.
Spet, sem prebral vsa navodila od lcd monitorja, nič posebnega, LCD sicer dela na
navaden analogen D-SUB, samo vseeno, ima DVI in piše da dela na dvi, meni ga pa, če ga priklopim na DVI NIKAKOR NE ZAZNA .
Od tukaj naprej pa prosim za pomoč, lcd hin??? _________________ "The statement below is false."
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Nastavi VGA kartico na neko najbolj navadno rezolucijo, ki jo podpira monitor. 1024*768 60 Hz.
Nekateri LCD monitorji imajo [cenzurirano] vertikalno frekvenco, pa delajo samo na 60 ali podobnem.
Monitor preizkusi še na drugem računalniku.
Mogoče ima monitor dva vhoda, pa imaš izbranega napačnega.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš to mogoče Samsungov LCD? En kolega je mel isti problem s Samsungovim LCD monitorjem -- nikakor mu ni delal na DVI, delal je samo z analognim vhodom. Meni je (en drug) Samsungov LCD monitor delal tako, kot se od monitorja pričakuje -- priključiš na računalnik in dela s prve. Zanimivo je to, da ima ta kolega isto grafično, (skoraj) isto osn. ploščo kot jaz, pa ima vseeno probleme -- kar kaže na možnost težav z monitorjem.
Mimogrede: priklop analognega monitorja preko DVI adapterja ni isto kot digitalni monitor, priključen na DVI -- DVI konektor ima (ponavadi) tako analogne kot digitalne signale, obstaja pa cel kup označb, za kak tip vmesnika gre (DVI, DVI-D, DVI-I, DVI-A ...)
Mogoče tvoja grafična sploh nima digitalnega izhoda, kar je sicer zelo malo verjetno, jaz bi prej rekel, da je kakšna fora z izbiro vhoda na monitorju ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom probal z frekvenco in resolucijo, in tudi na drugem računalniku, sicer ima pa DVI-D(Single Link) kabel oz. konektor. _________________ "The statement below is false."
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Jap, monitor je bil hin, nesel nazaj, zamenjal in je to to  _________________ "The statement below is false."
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Kupil sem EN488AA docking station za HP 6715b prenosnik, ki ima tudi DVI port in monitor Samsung z DVI inVGA vhodom. Na DVI ne dela nič.
Žal nimam možnosti preizkusiti, ali DVI sploh oddaja signal. Prenosnik DVI-ja namreč nima. Je le na docking postaji. Nikjer pa ne piše, da le-ta ne bi deloval z mojim modelom prenosnika. Žal pa tudi nisem nikjer zasledil, da bi to delovalo...
Ima kdo izkušnje s tem? Ali je morda celo monitor enako hin kot pri soforumaših nad mojim postom? _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni