www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVI Problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rplink3r
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Aktiv.: 2.27
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:06 pm    Naslov sporočila: icon_sad DVI Problem Odgovori s citatom

Zadnje čase me vse [cenzurirano], skuril so se mi izhodi od audigy 2, sedaj mi pa še nov lcd monitor noče delat na DVI.
Zadeva je pa takšna:
Lcd je nov, prvi priklop na DVI, ni šanse da dela, vredu, sem mislil, da je kaj narobe z nastavitvami. Probal sem navaden crt monitor z vmesnikom, imam geforce 5700ultra, na kateri mi je crt monitor z dvi vmesnikom lepo zaznalo, in sem lahko v nview nastavitvah lepo nastavljal kakšno želim imeti kombincaijo.
Spet, sem prebral vsa navodila od lcd monitorja, nič posebnega, LCD sicer dela na
navaden analogen D-SUB, samo vseeno, ima DVI in piše da dela na dvi, meni ga pa, če ga priklopim na DVI NIKAKOR NE ZAZNA Brick wall .

Od tukaj naprej pa prosim za pomoč, lcd hin???

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2007 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavi VGA kartico na neko najbolj navadno rezolucijo, ki jo podpira monitor. 1024*768 60 Hz.
Nekateri LCD monitorji imajo [cenzurirano] vertikalno frekvenco, pa delajo samo na 60 ali podobnem.
Monitor preizkusi še na drugem računalniku.
Mogoče ima monitor dva vhoda, pa imaš izbranega napačnega.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2007 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš to mogoče Samsungov LCD? En kolega je mel isti problem s Samsungovim LCD monitorjem -- nikakor mu ni delal na DVI, delal je samo z analognim vhodom. Meni je (en drug) Samsungov LCD monitor delal tako, kot se od monitorja pričakuje -- priključiš na računalnik in dela s prve. Zanimivo je to, da ima ta kolega isto grafično, (skoraj) isto osn. ploščo kot jaz, pa ima vseeno probleme -- kar kaže na možnost težav z monitorjem.

Mimogrede: priklop analognega monitorja preko DVI adapterja ni isto kot digitalni monitor, priključen na DVI -- DVI konektor ima (ponavadi) tako analogne kot digitalne signale, obstaja pa cel kup označb, za kak tip vmesnika gre (DVI, DVI-D, DVI-I, DVI-A ...)

Mogoče tvoja grafična sploh nima digitalnega izhoda, kar je sicer zelo malo verjetno, jaz bi prej rekel, da je kakšna fora z izbiro vhoda na monitorju ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2007 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom probal z frekvenco in resolucijo, in tudi na drugem računalniku, sicer ima pa DVI-D(Single Link) kabel oz. konektor.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
rplink3r
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 12:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap, monitor je bil hin, nesel nazaj, zamenjal in je to to Cool
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2007 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav.

Kupil sem EN488AA docking station za HP 6715b prenosnik, ki ima tudi DVI port in monitor Samsung z DVI inVGA vhodom. Na DVI ne dela nič.

Žal nimam možnosti preizkusiti, ali DVI sploh oddaja signal. Prenosnik DVI-ja namreč nima. Je le na docking postaji. Nikjer pa ne piše, da le-ta ne bi deloval z mojim modelom prenosnika. Žal pa tudi nisem nikjer zasledil, da bi to delovalo...

Ima kdo izkušnje s tem? Ali je morda celo monitor enako hin kot pri soforumaših nad mojim postom?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni