www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Posredovanje SMS na drugo številko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
FISCH
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 12 Dec 2007 11:30
Aktiv.: 0.02
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 11:42 am    Naslov sporočila:  Posredovanje SMS na drugo številko Odgovori s citatom

Zanima me če kdo ve na kakšen način bi lahko posredoval sms sporočila iz ene številke avtomatsko na drugo številko..

// KRIČANJE NA TEM FORUMU NI ZAŽELJENO! HVALA!
Popravljeno. aly. //
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od telefona. Če ti v ozadju lahko teče Java aplikacija ki lahko bere in pošilja SMSe potem lahko.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za to vprašanje bo še najbolj vedel odgovor center za pomoč uporabnikom pri tvojem operaterju.

Ker pa smo na elektro forumu, pa si lahko narediš en GSM modul in en mikrokontroler. S tem seveda SIM kartico iz telefona vtakneš v GSM modul.

Druga varianta pa je, če imaš dovolj nov in pameten telefon, nanj naložiš aplikacijo, ki vsak prejeti sms avtomatsko pošlje naprej.

FISCH
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sory,nov sem na forumu pa še ne poznam vseh pravil.Hvala za pomoč.Telefon je Nokia e90,[slovenščina je zame švedska vas] da mislim da se da naložit kakšno aplikacijo.Mogoče mi ve kdo povedat kje dobim to aplikacijo oz.kaj je za ena aplikacija...Hvala
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FISCH je napisal/a:
sory,nov sem na forumu pa še ne poznam vseh pravil.

Spoznas jih lahko tukaj Wink

FISCH
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pojasnitev, v prihodnje se bom držal pravil.
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tej strani, sem našel, da se SMS-e preusmeri tako:
Koda:
*21*number*16#

To je ena izmed kod obrežja, ki omogočajo mnogo stvari. Tako lahko preusmeriš tudi klice, namesto iz menije. V primeru menija telefon pač zgenerira pravilno kodo in jo pošlje.
Nazaj na vrh
FISCH
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem preizkusil vendar je storitev zavrnjena.Mislim da je koda namenjena preusmeritvi sms sporočil, jaz pa rabim pošiljanje kopij sporočil na drugo številko.
Hvala vseeno
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem je verjetno edina možnost aplikacija na telefonu, kot je napisal mucek4. Pobrskaj po Internetu, lahko pa si jo napišeš tudi sam (v Javi najverjetneje).
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekoč sem delal zadevo z mikrokontrolerjem. Zadevo sem naredil, da mi je posredovala SMS z informacijo o lokaciji (avto-alarm). Sprejeti SMS sem prebral in ga poslal naprej na vpisano(e) GSM številko. Potem sem izvorni SMS zbrisal, da se ne bi zapolnil buffer.
Zadeva je sicer v redu, cenovno pa je pogojena s ceno SMS.

LP M.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni