|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 11:44 pm Naslov sporočila: Miška z uporabnim srednjim gumbom |
|
|
Pozdravljeni!
Trenutno še vedno uporabljam staro miško s krogljico in brez "scrool" koleščka zato ker veliko potrebujem srednji gumb na miški. Vse miške s koleščkom, ki sem jih do sedaj imel priložnost uporabljati imajo za intenzivno uporabo neuporaben sredinski gumb.
Na živce mi gre zatikanje krogljice miške zato se odločam za novo.
Ogledujem si tudi miške z večimi gumbi. Ali je možno funkcije dodatnih gumbov prosto določati?
Kaj uporabljate vi?
Kakšno dobro priporočilo iz prve roke bi bilo koristno.
Hvala!
Lp, eddie
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Večina mišk ima še vsaj dva dodatna gumba, katerima sam določaš kakšno funkcijo bosta imela. Ponavadi so ti gumbi ob strani.
_________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56 Prispevkov: 246 Aktiv.: 1.15 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa logitechova mx družina mišk?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja kakšen dodaten gumb bi vsekakor prav prišel!
Še vedno pa mi je prioriteta dober sredinski gumb.
Citiram: |
Kaj pa logitechova mx družina mišk? |
izgleda lepo. Imaš konkretne izkušnje?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70780.90
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 12:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Huh! Si si pa privoščil!
To je že napol shuttle!
Precej estetska!
Poročilo dobrodošlo!
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 1:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz že več kot 3 leta uporabljam Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0
Baterije mi vzdržijo od 3 pa do 6 mesecev.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam že več mesecev to miš. Ima eno slabo lastnost. Navadiš se nanjo. Ko si potem prisiljen delat s čim drugim je občutek strašen. Nikakor ne moreš nič narediti.
Pričujoča miš res dela gladko in prefinjeno. je mogoče nekoliko bolj občutljiva, kot bi si želel, a splošen občutek je izreden. Tudi priloženi driverji omogočajo konfiguriranje gumbov po želji.
Pa še ena posebnost je. Po enem pritisku na srednji kolešček le ta dobi novo funkcijo. Namesto da bi na njem imel občutek preskakovanja, kakršnega smo vajeni se pojavi funkcija nekakšne vztrajnosti. Zelo uporabno za hiter pomik po kaki temi foruma.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Že od nekdaj uporabljam logitech miške, navajen sem uporabljati najbolj običajno in navadno miško, brez nekih dodatnih nestandardnih gumbov. Hitreje je delati s tipkovnico, ali pa kombinacija tipkovnica miš. Risanje vsekakor miš, ukazi pa tipkovnica. Delo z nestandardnimi mišmi mi je zoprno in nerodno. vem, stvar navade, vendar, kot pravi VolkD, preveč se lahko navadiš, pa ti potem delajo težave vse ostale navadne miši, ki so še vedno v večini.
Jaz bi predlagal čisto navadno najbolj običajno logitech optično miško, s koleščkom. Kolešček se da brez težav uporabljati tudi kot sredinsko tipko, ki ji seveda lahko daš funkcijo po želji. Jaz sem nekaj časa uporabljal dvoklik na sredinski tipki, sedaj pa ne več, preveč sem se navadil, pa sem imel na vseh drugih računalnikih težave z uporabo, ker ni bilo dvoklika. Predlagam, da se navadiš delati s tipkovnico in manj uporabljaš miš, tako posebnih funkcij na miši ne boš potreboval.
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 10:44 am Naslov sporočila: Re: Miška z uporabnim srednjim gumbom |
|
|
eddie je napisal/a: |
Trenutno še vedno uporabljam staro miško s krogljico in brez "scrool" koleščka zato ker veliko potrebujem srednji gumb na miški. Vse miške s koleščkom, ki sem jih do sedaj imel priložnost uporabljati imajo za intenzivno uporabo neuporaben sredinski gumb. |
Instaliraj si tale programček, pa boš na katerikoli miški (tudi oni ta poceni) določil kaj bi želel delato s koleščkom. Nisi napisal zakaj uporabljaš srednji gumb. Jaz ga uporabljam za dvoklik.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Miš.zip |
Velikost datoteke: |
1.18 MB |
Downloadano: |
9 krat |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Jaz sem nekaj časa uporabljal dvoklik na sredinski tipki, sedaj pa ne več, preveč sem se navadil, pa sem imel na vseh drugih računalnikih težave z uporabo, ker ni bilo dvoklika. Predlagam, da se navadiš delati s tipkovnico in manj uporabljaš miš, tako posebnih funkcij na miši ne boš potreboval. |
Z zgoraj napisanim se popolnoma strinjam. Nosim pa program pripet zgoraj na ključku vedno s seboj in ne boš verjel koliko ljudi je ta dvojni klik takoj sprejelo (sploh začetniki).
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zares dobra miš
Preverjeno dobro deluje. Po vsej verjetnosti tudi na PC
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi predlagal čisto navadno najbolj običajno logitech optično miško, s koleščkom. |
Miška s koleščkom imajo pod koleščkom navadno tudi gumb, ki pa je na pritisk bolj trd kot ostali. Če ga veliko uporabljaš nastanejo težave: dejansko bolečine.
Navajen sem na navadne miške, z "default" nastavitvami gumbov. Konkretno program ProEngineer uporablja srednji gumb za potrjevanje(najbolj uporabljan)! Tako sem navajen in uporaba nekega drugega gumba namesto tega bi zahtevala določeno dobo privajanja!
Torej najboljša rešitev bi bila miška, ki ima dobre lastnosti kar se tiče pozicioniranja(dobra optika) ina tri standardne dobre gumbe ( seveda prav pride tudi kolešček, navaditi pa bi se dalo tudi na kak dodaten gumb).
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
eddie je napisal/a: |
Ja kakšen dodaten gumb bi vsekakor prav prišel!
Še vedno pa mi je prioriteta dober sredinski gumb.
Kaj pa logitechova mx družina mišk? |
izgleda lepo. Imaš konkretne izkušnje? |
Hmmm vse miske, vsak kolikor sem jih jaz uporabljal si lako stisnil kolescek (tretji gumb)
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Miška s koleščkom imajo pod koleščkom navadno tudi gumb, ki pa je na pritisk bolj trd kot ostali. Če ga veliko uporabljaš nastanejo težave: dejansko bolečine.
Sam sem zaprisežen uporabnik klasičnega Logitecha z repom in svetlečim trebuhom.
Seveda pa ne povsem fabriške, saj je predelana v 3 korakih:
-spodnji, prosojni del je od znotraj pobarvan s črnim sprejem, da ne sveti kot novoletna jelka.
-vzmet koleščka je oslabljena, tako da je ta gumb le malenkost tršji od ostalih dveh (premehak ne sme biti, da pri kolesarjenju ne pride do neželjenih klikov)
-iz hrbta podgane je odstranjena utež
Aja, gre pa za takšno podgano:
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni