www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Antena za srednji val
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.94
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2004 9:10 pm    Naslov sporočila:  Antena za srednji val Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Rabil bi kvalitetno anteno za srednji val. Ker se sprejemnik nahaja v preostoru kjer je sama digitalija (sami digitalni signali) ni šans da bi kaj sprejemal na srednjem valu z anteno ki je priložena ob nakupu tunerja. Zato bi bila verjetno potrebna kaka zunanja antena. Ali ve kdo kje kaj takega nabaviti oziroma ali se da tako anteno doma narediti.

Hvala
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2004 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oglej si tole stran.

http://www.hard-core-dx.com/nordicdx/antenna/loop/k9ay/k9ay17.html

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro ti je priporočal. Jaz uporabljam tudi Loop anteno s predojačevalnikom. Sploh je ni težko narediti, a rezultati so odlični.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat hvala obema. Brane zanima me pa kako imaš izvedeno zanko zgoraj ki poteka okoli teleskopske antene. Na sliki ne vidim ravno najbolje. Ali lahko poslikaš samo ta detalj. Pa še to : a je za zanko uporabljen navaden koaksialni kabel in če prav razumemiz slike a je dolžina vsake polovice zanke 50 cm
Bom probal narediti to anteno pa bom poročal o rezultatih.
Hvala
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To bom poskusu pa tudi jaz narediti, saj mi trenutna antena bolj slabo služi, čeprav zelo malo poslušam radjo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2004 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srednjevalovno anteno je opisal B. Kainka na svoji spletni strani. Če rabiš prevod reci.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2004 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja če ga imaš bi bilo lepo
LP
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2004 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brane a si mogoče spregledal post ali pa nimaš prevoda

LP
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2004 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem dobil obvestila o novem postu. Odkar je bil napad na forum nekaj tu in tam škrta.

Ferritantennen bringen oft einen besseren Störabstand, weil sie weniger empfindlich auf die elektrischen Störfelder im Haus reagieren. Mit Drehkoabstimmung und einem FET als Impedanzwandler erhält man guten DRM-Empfang auf Mittelwelle.

Feritne antene imajo boljši odnos med koristnim signalom in motnjami, ker so manj občutljive na električne motnje v okolici. Z nastavitvijo z vrtljivim kondenzatorjem in impedančnim pretvornikom s FET-om dobimo dober sprejem DRM na srednjih valovih.

Dalje imaš MP3 posnetek, ki ga je naredil pri njem doma na tam opisani frekvenci. Sliko spodaj pa ne znam prevesti. V slovarju ni prevajanih slik.

Veš to da v Nemčiji že mali otroci govorijo nemško?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2004 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Veš to da v Nemčiji že mali otroci govorijo nemško?

Kašen hec pa je to ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2004 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa sem izdelal anteno, ampak rezultat je zelo slab. Ojača mi samo brum, ki sem ga imel prej ko sem uporabljal originalno anteno ki jo dobiš zraven sprejemnika. Kakšen namig v čem bi lahko bil problem?
Sliki sta malce nejasni ampak upam da dovolj jasni.

antena.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  285.06 KB
 Pogledana:  45 krat

antena.jpg

antena1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  589.59 KB
 Pogledana:  40 krat

antena1.JPG

Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2004 6:13 pm    Naslov sporočila:  Re: Antena za srednji val Odgovori s citatom

rimci je napisal/a:
Pozdravljeni

...........Zato bi bila verjetno potrebna kaka zunanja antena. Ali ve kdo kje kaj takega nabaviti oziroma ali se da tako anteno doma narediti.

Hvala
LP

Si si že sam odgovoril .

lp
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2004 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A obstaja pri nas kako podjetje ki izdeluje kvalitetne zunanje antene za srednje valovno območje? Mogoče kakšni naslovi ali povezave do njihovih internet strani.
hvala
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2004 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podjetje TRIVAL -antene iz Kamnika izdeluje različne vrste anten. Če delajo tudi take za srednji val , ne bi vedel. Vsekakor bi se bilo, treba pozanimati.
Sicer pa sem s svojim prejšnjim odgovorom mislil predvsem to , da bi bilo anteno ki si jo naredil , dobro odnesti iz motečega okolja , torej ven. Če imaš ojačevalnik v vodotesni škatli , je lahko tudi ta antena zunanja.

lp
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2004 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rimci je napisal/a:
No pa sem izdelal anteno, ampak rezultat je zelo slab. Ojača mi samo brum, ki sem ga imel prej ko sem uporabljal originalno anteno ki jo dobiš zraven sprejemnika. Kakšen namig v čem bi lahko bil problem?
Sliki sta malce nejasni ampak upam da dovolj jasni.

Za srednji val rabiš več ovojev kabla. Malo pogooglaj.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni