Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2004 9:10 pm Naslov sporočila: Antena za srednji val |
|
|
Pozdravljeni
Rabil bi kvalitetno anteno za srednji val. Ker se sprejemnik nahaja v preostoru kjer je sama digitalija (sami digitalni signali) ni šans da bi kaj sprejemal na srednjem valu z anteno ki je priložena ob nakupu tunerja. Zato bi bila verjetno potrebna kaka zunanja antena. Ali ve kdo kje kaj takega nabaviti oziroma ali se da tako anteno doma narediti.
Hvala
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobro ti je priporočal. Jaz uporabljam tudi Loop anteno s predojačevalnikom. Sploh je ni težko narediti, a rezultati so odlični.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat hvala obema. Brane zanima me pa kako imaš izvedeno zanko zgoraj ki poteka okoli teleskopske antene. Na sliki ne vidim ravno najbolje. Ali lahko poslikaš samo ta detalj. Pa še to : a je za zanko uporabljen navaden koaksialni kabel in če prav razumemiz slike a je dolžina vsake polovice zanke 50 cm
Bom probal narediti to anteno pa bom poročal o rezultatih.
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bom poskusu pa tudi jaz narediti, saj mi trenutna antena bolj slabo služi, čeprav zelo malo poslušam radjo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2004 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Srednjevalovno anteno je opisal B. Kainka na svoji spletni strani. Če rabiš prevod reci.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2004 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja če ga imaš bi bilo lepo
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2004 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brane a si mogoče spregledal post ali pa nimaš prevoda
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2004 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem dobil obvestila o novem postu. Odkar je bil napad na forum nekaj tu in tam škrta.
Ferritantennen bringen oft einen besseren Störabstand, weil sie weniger empfindlich auf die elektrischen Störfelder im Haus reagieren. Mit Drehkoabstimmung und einem FET als Impedanzwandler erhält man guten DRM-Empfang auf Mittelwelle.
Feritne antene imajo boljši odnos med koristnim signalom in motnjami, ker so manj občutljive na električne motnje v okolici. Z nastavitvijo z vrtljivim kondenzatorjem in impedančnim pretvornikom s FET-om dobimo dober sprejem DRM na srednjih valovih.
Dalje imaš MP3 posnetek, ki ga je naredil pri njem doma na tam opisani frekvenci. Sliko spodaj pa ne znam prevesti. V slovarju ni prevajanih slik.
Veš to da v Nemčiji že mali otroci govorijo nemško?
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2004 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Veš to da v Nemčiji že mali otroci govorijo nemško? |
Kašen hec pa je to ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2004 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
No pa sem izdelal anteno, ampak rezultat je zelo slab. Ojača mi samo brum, ki sem ga imel prej ko sem uporabljal originalno anteno ki jo dobiš zraven sprejemnika. Kakšen namig v čem bi lahko bil problem?
Sliki sta malce nejasni ampak upam da dovolj jasni.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
285.06 KB |
Pogledana: |
45 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
589.59 KB |
Pogledana: |
40 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2004 6:13 pm Naslov sporočila: Re: Antena za srednji val |
|
|
rimci je napisal/a: |
Pozdravljeni
...........Zato bi bila verjetno potrebna kaka zunanja antena. Ali ve kdo kje kaj takega nabaviti oziroma ali se da tako anteno doma narediti.
Hvala
LP |
Si si že sam odgovoril .
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2004 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
A obstaja pri nas kako podjetje ki izdeluje kvalitetne zunanje antene za srednje valovno območje? Mogoče kakšni naslovi ali povezave do njihovih internet strani.
hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2004 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Podjetje TRIVAL -antene iz Kamnika izdeluje različne vrste anten. Če delajo tudi take za srednji val , ne bi vedel. Vsekakor bi se bilo, treba pozanimati.
Sicer pa sem s svojim prejšnjim odgovorom mislil predvsem to , da bi bilo anteno ki si jo naredil , dobro odnesti iz motečega okolja , torej ven. Če imaš ojačevalnik v vodotesni škatli , je lahko tudi ta antena zunanja.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2004 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
rimci je napisal/a: |
No pa sem izdelal anteno, ampak rezultat je zelo slab. Ojača mi samo brum, ki sem ga imel prej ko sem uporabljal originalno anteno ki jo dobiš zraven sprejemnika. Kakšen namig v čem bi lahko bil problem?
Sliki sta malce nejasni ampak upam da dovolj jasni. |
Za srednji val rabiš več ovojev kabla. Malo pogooglaj.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|